West Ham-manager roser Viborg trods samlet sejr på 6-1

David Moyes havde stor ros til Viborg, efter West Ham samlet slog viborgenserne med 6-1 i Conference League.

David Moyes er vant til noget større omgivelser, men West Ham-manageren har masser af roser til Viborg og holdets fans. <i>Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

David Moyes er vant til noget større omgivelser, men West Ham-manageren har masser af roser til Viborg og holdets fans. Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Det er ikke hver dag, at Viborg FF får besøg af et hold fra den engelske Premier League.

Torsdag var det dog tilfældet, da West Ham United stensikkert slog viborgenserne med 3-0 i playoffkampen om videre avancement til gruppespillet i Conference League.

Samlet tabte holdet fra domkirkebyen med 6-1, men alligevel havde West Hams manager, David Moyes, en masse pæne vendinger om sin danske modstander.

- Viborg spillede virkelig godt i den første kamp, og jeg må sige, at vi faktisk var lidt heldige med at få en sejr på 3-1.

- Vi vidste, at vi skulle komme og gøre et godt job, fordi vi vidste, at det ville blive en besværlig kamp. Heldigvis fik vi et tidligt mål, der gav os noget pusterum.

- Selvfølgelig var jeg nervøs for, at Viborg skulle få et tidligt mål. Det var en kæmpestor kamp for dem, og vi vidste, at det kunne blive en bananskræl for os, lyder det fra David Moyes på pressemødet efter kampen.

Det var ikke kun Viborgs præstationer på banen, som den skotske manager havde flotte ord om.

- Jeg er virkelig imponeret over Viborgs setup og deres stadion. Jeg ved, at det lyder mærkeligt, når det er så lille et stadion, men jeg er meget imponeret over, at et så lille fællesskab viser så god støtte.

- Viborg spillede to gode kampe, og de fortjente den støtte, der var på lægterne, fordi de har gjort det godt, siger David Moyes.

Inden Viborgs europæiske eventyr sluttede med en afklapsning mod West Ham, gik Viborg videre mod litauiske FK Suduva og færøske B36 Thorshavn.

Viborg-cheftræner Jacob Friis var derfor stolt på Viborgs vegne på pressemødet efter kampen.

- Bortset fra resultatet var kampen en kulmination på en fed sommer i Viborg.

- Vi prøvede at gå ud for at spille vores spil, og det fungerede lidt i første halvleg, men da West Ham kom på 2-0, var det helt ovre for os.

- Selv da vi var sikre på at tabe, var der en stor opbakning på stadion, og det bekræftede, at det har været en speciel og god sommer i Viborg, fortæller Jacob Friis.

Selv om Viborg nu er slået ud af Conference League, skal holdet stadig kæmpe videre i Superligaen, hvor der søndag venter et opgør mod oprykkerne fra Lyngby Boldklub.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.