Wimbledon-vinder: Jeg troede ikke jeg ville nå anden uge

Elena Rybakina var nervøs både før og under Wimbledon-finalen, men diskede alligevel op med et stort comeback

For første gang nogensinde vandt en kasakher en grand slam-turnering, da Elena Rybakina lørdag triumferede i Wimbledon. <i>Foto: Sebastien Bozon/Ritzau Scanpix</i>

For første gang nogensinde vandt en kasakher en grand slam-turnering, da Elena Rybakina lørdag triumferede i Wimbledon. Foto: Sebastien Bozon/Ritzau Scanpix

Elena Rybakina kom fra baghjul og vandt en historisk Wimbledon-titel, da hun lørdag eftermiddag bankede Ons Jabeur i finalen.

Som den første kasakher kunne hun løfte et grand slam-trofæ, men det var ikke, hvad hun havde regnet med, da hun tog til London.

- Jeg forventede ikke, at jeg ville komme videre til anden uge. Så det er helt fantastisk at stå her som vinder. Jeg har ingen ord for, hvor glad jeg er, siger hun ifølge AFP.

23-årige Elena Rybakina tabte første sæt klart til en storspillende Ons Jabeur, som også var stor favorit. Men hun samlede sig til andet sæt, hvor hun pludselig var niveauer bedre end tuneseren, som ikke kunne styre sin frustration.

Selv kæmpede kasakheren også med følelserne.

- Jeg var virkelig nervøs før og under kampen, og jeg er ærlig talt glad for, at det er overstået, siger hun.

Efter første sæt så Ons Jabeur ud til at cruise mod sejren, men det gik altså helt galt.

- Jeg vil først og fremmest gerne lykønske Elena og hendes team. Det var et godt stykke arbejde, og hun fortjente sejren. Forhåbentlig bliver trofæet mit næste gang.

- Elena stjal min titel, men det er okay, siger Ons Jabeur kækt.

Ingen af de to havde nogensinde været i en grand slam-finale. Faktisk havde de inden årets udgave af Wimbledon aldrig været længere end en kvartfinale i en grand slam-turnering.

Hvis Ons Jabeur havde vundet, var hun blevet den første afrikaner til at vinde en af tennissportens største turneringer, og hun har ikke opgivet drømmen om at vinde i London.

- Jeg elsker den her turnering, så jeg er meget ked af det. Men jeg prøver at inspirere mange generationer i mit hjemland, og jeg håber, de lytter, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.