Zinckernagel på rundrejse i Europa: Det virker kaotisk

Philip Zinckernagel rykkede i sommer fra Watford til Olympiakos, men efter et kort ophold er han nu i Liège.

Philip Zinckernagel var i sidste sæson med til at rykke Nottingham Forest op i Premier League, mens han var på udlån fra Watford. Denne sommer blev han solgt til Olympiakos, der dog kort efter har udlejet ham til belgiske Standard Liège. (Arkivfoto). <i>Craig Brough/Reuters</i>

Philip Zinckernagel var i sidste sæson med til at rykke Nottingham Forest op i Premier League, mens han var på udlån fra Watford. Denne sommer blev han solgt til Olympiakos, der dog kort efter har udlejet ham til belgiske Standard Liège. (Arkivfoto). Craig Brough/Reuters

Det har på mange måder været en hektisk sommer for fodboldspilleren Philip Zinckernagel.

Ikke bare én, men hele to gange nåede den 27-årige offensivspiller at skifte klub i transfervinduet.

Først rykkede danskeren i juli fra engelske Watford til græske Olympiakos, men allerede i september gik turen videre til den belgiske klub Standard Liege på en lejeaftale.

- Når man ser på det udefra, kan det se kaotisk ud og ikke give så meget mening, men grunden er, at den træner, der hentede mig, blev fyret, siger Zinckernagel.

At det endte med to klubskifter, skyldtes en trænerfyring i Olympiakos, hvor Zinckernagel gik fra at være en ønskespiller hos den portugisiske træner Pedro Martins for til sidst at ende ude i kulden hos afløseren.

Zinckernagel lagde ud med at score i sin debut for Olympiakos i Champions League-kvalifikationen i en 1-1-kamp ude mod Maccabi Haifa, og alt tegnede lyst for ham personligt.

Da Olympiakos ugen efter tabte 0-4 på hjemmebane til Maccabi Haifa, blev træneren fyret og erstattet med spanieren Carlos Corberan.

- Jeg havde håbet, at træneren havde haft lidt længere snor.

- Han er den træner i historien i Olympiakos, der har været der i længst tid med næsten fire sæsoner.

- Det var en ærgerlig start på min tid dernede, men den nye spanske træner gav udtryk for, at jeg også under ham ville være en vigtig spiller, forklarer Zinckernagel.

- Jeg spillede også alle de næste kampe og scorede i Europa League-kvalifikationen mod Bratislava, hvilket var et vigtigt mål i forhold til at gå videre. Ellers var vi muligvis røget ud.

- Men så ændrede tingene sig hurtigt. Den nye træner var måske presset over, at vi ikke havde vundet i de første fire-fem kampe. Imod Bratislava gik vi videre efter straffesparkskonkurrence, så vi spillede jo kun uafgjort.

- Så der skulle hentes nye spillere ind, og på transfervinduets sidste dag fik jeg meget overraskende at vide, at han havde hentet nye spillere ind, som ville tage min plads, og jeg ville ikke være en starter. Hvis jeg ikke kunne leve med det, så skulle jeg finde en anden løsning, siger Zinckernagel.

Oveni kunne den nye træner ikke garantere det danske nyindkøb, at han ville komme på spillerlisten til Europa League. Netop de europæiske kampe var en vigtig årsag til, at han valgte Olympiakos.

- Men det var hans valg, han var jo træneren, og det måtte jeg acceptere.

- Det her foregik klokken 19 om aftenen på den sidste dag og næstsidste dag i de fleste transfervinduer. Men sommetider bliver der taget beslutninger på et splitsekund. Dagen efter kom spillerlisten, og jeg var ikke på.

- Jeg havde afvist nogle andre store klubber for at komme ud at spille i Europa med Olympiakos, og hvis jeg ikke skulle det og kun skulle spille en smule i ligaen, så kunne jeg ikke se nogen grund til at være der.

- Havde træneren sagt, at jeg skulle blive, så var jeg blevet, men han gav også udtryk for, at det var bedst for mig at komme væk, siger danskeren.

Zinckernagel satte straks sin agent i gang med at undersøge mulighederne for ham i andre ligaer. Og det endte med en etårig lejeaftale med Standard Liege.

- Vinduet i Belgien var stadig åbent. Det er en fin liga, hvor mange danskere også gør det godt. Træneren kendte jeg også lidt til fra min tid i norsk fodbold.

- Jeg er super glad for den løsning, der kom i en vanskelig situation. Standard Liege er også en stor klub, og jeg håber, at jeg kan hjælpe dem med at komme tilbage til toppen, siger han.

Debuten fik Zinckernagel i sidste weekend som sen indskifter i en sejr over St. Truiden. På søndag venter mestrene fra Club Brugge.

- Vores hold har vundet tre kampe i træk, så det er fair, hvis træneren ikke skifter på holdet. Jeg håber, at jeg hurtigt skal ind at spille. Det er derfor, at jeg er her.

- Nu må vi se, om jeg er med mod Brugge. Ellers håber jeg på, at det sker efter landsholdspausen.

- Det er min tredje træner på tre måneder. Det er tre forskellige spillestile. Så jeg er bare blevet smidt ind i noget nyt igen, og det tager nok et par uger, før jeg er faldet helt til, siger han.

Danskeren var i sidste sæson udlejet fra Watford til Nottingham Forest og med til at rykke holdet op i Premier League.

ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.