Sprogcentret slået tilbage til start

Social- og Sundhedsskolens bygning på Højtoftevej solgt

Social- og Sundhedsskolens bygning på Højtoftevej er solgt til Region Nordjylland, der kom med det eneste bud. Derfor er denne adresse ikke længere en mulighed for Sprogcenter Thisted. Arkivfoto

Social- og Sundhedsskolens bygning på Højtoftevej er solgt til Region Nordjylland, der kom med det eneste bud. Derfor er denne adresse ikke længere en mulighed for Sprogcenter Thisted. Arkivfoto

THY-MORS:19. december 2011 skrev forstander Lise Ørbæk Knudsen, Sprogcenter Thisted, en mail til Thisted Kommune med en forespørgsel om muligheden for at overflytte undervisningen til de tomme lokaler i Hundborgs folkeskole.

Siden har sagen været til høring flere steder, ligesom den har været drøftet adskillige gange på politisk niveau både i Thisted Kommune og Morsø Kommune, idet begge kommuner har drevet Sprogcenter Thisted i fællesskab.
Kursisterne var imidlertid skeptiske over for en Hundborg-løsning især på grund af transportmulighederne, og Integrationsrådet udtalte sig imod en placering uden for Thisted.
Flere alternative placeringsmuligheder har været oppe at vende, blandt andet Social- og Sundhedsskolen på Højtoftevej i Thisted.
Den levede op til kravene om velegnede undervisningslokaler og en central placering.
Men i sidste uge skete der to ting, der har skabt en så dramatisk udvikling, at Sprogcenter Thisted er sendt tilbage til start - eller muligvis et godt stykke bag startlinjen.
For det første har Morsø Kommune meddelt, at man ønsker at lave sit eget tilbud og dermed udtræde af driftsaftalen.

Solgt for 4,5 mio.

For det andet er Social- og Sundhedsskolen nu solgt for 4,5 mio. kr., idet bygningen overdrages engang i 2014.

Bente Bang, der er næstformand i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse siger, at der kun kom ét bud på skolebygningen.
Det kom fra Region Nordjylland.
- Vi rigtig glade for, at Sygehus Thy-Mors kan bruge bygningen, siger Bente Bang, der i øvrigt selv er medlem af regionsrådet for Socialdemokratiet.
Social- og Sundhedsskolen har stor søgning af elever og har behov for flere samt bedre og mere tidssvarende undervisningslokaler.
Skolen har planer om at bygge nyt domicil nær politistationen på Kronborgvej i Thisted.

Sprogskole på to adresser

Sprogcenter Thisted har i dag undervisningen fordelt på to adresser i Thisted, nemlig Nytorv og Toldbodgade, hvilket er uhensigtsmæssigt af flere grunde.

Dels er lokalerne på Nytorv ikke egentlige undervisningslokaler, dels er der lugtgener under bygningen i Toldbodgade, og dels er det ikke hensigtsmæssigt, at lærere og kursister flytter mellem stederne, skriver Thisted Dagblad.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.