Stützpunkt igen

Masser af aktivitet på Bangsbo Fort 17. august

I tysk uniform. Mange trækker gerne i de  vame uniformer for at genskabe billedet af et besat land. Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

I tysk uniform. Mange trækker gerne i de vame uniformer for at genskabe billedet af et besat land. Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:Der bliver Stützpunkt på Bangsbo Fort også denne sommer. For en kort bemærkning bliver besættelsestiden genoplivet i bakkerne syd for Frederikshavn lørdag 17. august. Med uniformer, militærkøretøjer og våben fra dengang Europa var i krig.

I 2011 var alle mand på stikkerne til det første Stützpunkt Nord, som involverede hundredevis af frivillige fra foreninger i Frederikshavn og enkeltpersoner .

Der var sabotageaktioner og pigtrådsafspærringer, ikke bare på Bangsbo Fort, men også i midtbyen.

Dette års udgave af Stützpunkt blive mere i tråd med sidste års reprise, fortæller Kenneth Kristensen, daglig leder af Bangsbo Fort og en af tovholderne i foreningen Stützpunkt.

Besøgende på Bangsbo Fort kan 17. august se uniformerede tyske og engelske soldater, modstandsfolk i aktion og militærkøretøjer.

Men der bliver ingen overflyvninger med tyske eller engelske jagere og bombefly som for to år siden.

Det er for dyrt.

Derimod blive der mulighed for at studere det Det Civile Beredskab, som skabtes under krigen til brandbekæmpelse og redningstjeneste. Senere, da dansk politi blev interneret, overtog CB'erne også politiopgaver.

En ekspert på området, Martin Pagh, Silkeborg. er til stede og viser sin samling af CB-materiel.

Foreninger og private samlere, som vil deltage, kan stadig nå at melde sig, understreger Kenneth Kristensen.

Det sker lettest via hjemmesiden www.stutzpunktnord.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden