- Stadig brug for mange hænder

Ny arbejdsgruppe skal sikre, at erhvervsliv i fremgang kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i Frederikshavn Kommune

FREDERIKSHAVN:- Vi er Produktivitets-Danmark. Det har vi besluttet, og jeg er selv en del af det.

Citat: Borgmester Birgit S. Hansen (S).

Midt al snakken om Danmarks fattigste kommune, der mærker indenrigsminister Margrethe Vestagers ånde i nakken, har borgmesteren nedsat en arbejdsgruppe, der skal sørge for, at der er en fremtid for landets nordligste kommune.

Arbejdsgruppen, der består af tre socialdemokrater, tre venstremænd og en fra Dansk Folkeparti, skal se på, hvordan kommunen skaber de bedste betingelser for erhvervslivet, sikrer tilstrækkelig arbejdskraft og gør kommunen til et attraktivt sted at bosætte sig.

Store investeringer i kommunens havneudvidelser i Skagen og i Frederikshavn skaber vækst, og de lokale virksomheder forventer, at der bliver brug for yderligere arbejdskraft de kommende år.

Brug for fordybelse

- I mit hoved er det noget af det vigtigste, vi kan beskæftige os med. I hverdagen drukner de politiske udvalg let i aktuelle dagsordenssager, og vi har brug for nogle gange at fordybe os og se mere langsigtet på udfordringerne. Det får vi mulighed for i dette udvalg, siger Birgit Hansen - der selv har valgt at sidde i bestyrelserne for de lokale uddannelsesinstitutioner samt turist- og erhvervslivets bestyrelser.

- Det er mit arbejde nu. Jeg vil gerne være med, hvor det sker, og vi skal sikre, at der er hænder nok til de virksomheder der er i vækst, og at de har den rette uddannelse, siger Birgit Hansen.

Ingen beslutningskompetence

Hun er selv formand for arbejdsgruppen, der også rummer Anders Brandt Sørensen, formand for plan- og miljøudvalget, samt John Karlsson, formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Venstre og DF udpeger selv deres medlemmer af gruppen.

- Det er ikke for at tage luften ud af de andre udvalg, og arbejdsgruppen har ingen beslutningskompetence. Vi fremlægger vores idéer og planer, som så bliver politisk behandlet i byrådet, siger Birgit Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.