Stald på larvefødder

Økologisk høstmarked hos Hans Henrik Thomsen

Der er mulighed for at se svinestalden blive flyttet klokken 13.30. Arkivfoto: Andreas Falck

Der er mulighed for at se svinestalden blive flyttet klokken 13.30. Arkivfoto: Andreas Falck

HALLUND:- Med fremvisning af den helt nye mobile svinestald, lægger vi op til et anderledes Økologisk Høstmarked på Hallundbjerg. Det fortæller Hans Henrik Thomsen, Røgelhedevej 55 ved Hallund, der lørdag og søndag åbner dørene til sit landbrug.

- Kom og hils på grisene og se vores mobile frilands-svinestald i drift. Se ved selvsyn, hvordan denne produktionsform giver plads til dyrevelfærd, trivsel og er skånsom mod miljøet, lyder det fra Hans Henrik Thomsen

Hans Henrik Thomsen fortæller om de mange overvejelser, der er gået forud for prototypen, visionerne bag stalden og om fremtidsperspektiverne for økologisk svineproduktion og frugtbar jord. Der vil også være en økologikonsulent fra Økologisk Landsforening.

- Økologiske grise fødes i hytter på friland, hvor de går sammen med soen de første måneder af deres liv. Herefter fravænnes de og flytter ind i en større stald med adgang til udeareal og grovfoder. På den måde kan landmændene opsamle gødningen fra grisene.

Hans Henrik Thomsen har længe haft et ønske om at have grisene ude på markerne i længere tid, og har derfor i flere år arbejdet med en mobil svinestald, der kan flyttes på rundt på marken, så grisene hele tiden har frisk jord at rode i og naturligt kan gøde marken.

Den mobile stald er placeret ca. 600 meter fra gården, men der opstilles et Økologisk Høstmarked-skilt, så besøgende nemt kan finde både parkeringsmuligheder og marken.

- Det anbefales, at gæsterne medbringer rene gummistøvler til arrangementet. Efter flytning af stalden vil der blive rig mulighed for at stille Hans Henrik Thomsen spørgsmål.

Der holdes åbent lørdag og søndag kl. 13-15, og stalden flyttes præcis kl. 13.30.

- Vi regner med, at vores gæster til Økologisk Høstmarked kan forudbestille de første økologiske grise produceret med Purple Farm mobile stald, oplyser Hans Henrik Thomsen.

Gæster er velkomne at spise dens medbragte mad i de landlige omgivelser, som eventuelt er under tag. Fodring af grisene er ikke tilladt.

Hans Henrik Thomsen bor sammen med sin familie på den smukke gård Hallundbjerg fra 1916. Gården har været drevet økologisk siden 1999 og består udover de 107 økologiske grise, af 10 kødkvæg, der græsser et par kilometer fra gården. Derudover dyrkes ca. én hektar jord med frilandsgrøntsager.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk