Staten sikrer overskud i centerselskab

Finansiel Stabilitet vinker farvel til 40 millioner kroner, som selskabet bag J. P. Jacobsen Center i Thisted skylder

Selskabet bag J. P. Jacobsen Center har fået en gave i form af gældseftergivelse fra Finansiel Stabilitet. Arkivfoto: Diana Holm

Selskabet bag J. P. Jacobsen Center har fået en gave i form af gældseftergivelse fra Finansiel Stabilitet. Arkivfoto: Diana Holm

THISTED:I. P. Jacobsen Center A/S, der ejer butikscentret J. P. Jacobsen Center i Thisted, fik i det seneste regnskabsår et overskud efter skat på 28 millioner kroner.

Det er en kraftig forbedring i forhold til den forudgående periode, som endte med et underskud efter skat på 105 millioner kroner.

Årsregnskabet viser dog, at det ikke var driften af J. P. Jacobsen Center, der skabte overskuddet, men et tilskud fra statens finansielle skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.

Staten eftergiver gæld

Finansiel Stabilitet har nemlig eftergivet I. P. Jacobsen Center bankgæld for knap 40 millioner kroner, et beløb som selskabet har kunnet tage til indtægt i årsregnskabet for 2011/2012.

Uden den ekstraordinære indtægt fra gældseftergivelsen ville centerselskabet have haft et underskud på omkring 11 millioner kroner.

Finansiel Stabilitet har eftergivet I. P. Jacobsen Center gæld som led i en aftale, som sikrer, at centerselskabet kan erstatte Finansiel Stabilitet med en ny bankforbindelse.

Banker gik konkurs

I. P. Jacobsen Centers bankgæld til Finansiel Stabilitet stammer fra konkurserne i ebh bank i efteråret 2008 og i Fjordbank Mors i sommeren 2011.

Efter bankernes konkurs overtog Finansiel Stabilitet de konkursramte bankers udlån til I. P. Jacobsen Center, og centerselskabet blev hermed - ufrivilligt - udlånskunde i Finansiel Stabilitet.

Med gældseftergivelsen bliver centerselskabets bankgæld reduceret fra godt 44 millioner kroner til godt 4 millioner kroner, og Finansiel Stabilitet (staten) må samtidig bære et tab på 40 millioner kroner.

Ejeren af I. P. Jacobsen Center A/S, Per Overgaard Christensen, siger til NORDJYSKE, at ”han ikke ønsker at kommentere regnskabet for J. P. Jacobsen Center”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.