Staten tryner borgerne

Der er udpræget vrede i Hørdum over, at det er blevet besluttet at nedlægge tre overkørsler på Thybanen uden at skele til trafikken

Niels Hansen
Da der i slutningen af april var en besigtigelse af trafikforholdene i og omkring Hørdum kunne Kommissarius ved selvsyn se problematikken, men det ændrede ikke på afgørelsen.Arkivfoto: Peter Mørk
Hørdum 19. maj 2014 14:15 - Opdateret 19. maj 2014 14:27

HØRDUM: For en lille måned siden var Kommissarius fra Statens Ekspropriationer en tur i Thy for at se på jernbaneoverkørslerne i og ved Hørdum.

Her blev det flere gange gentaget, at en lukning af jernbaneoverkørslerne ved Damsgårdsvej og især Gisselbækvej ville betyde en stor stigning af trafikken gennem Hørdum med store landbrugsmaskiner.

Men nu har Kommissarius offentliggjort anbefalingen til Banedanmark, og den betyder lukning af alle overkørsler mellem Vestervigvej og Hørdum.

- Det slutter ikke her, siger en vred medejer af Midtthy Maskinstation, Niels Husted. Sammen med broderen Erik Husted benytter de nemlig overkørslen på Gisselbækvej for at undgå at genere borgerne i Hørdum. Samme problem får deres nabo, som kører gylle til og fra en ejendom, og som nu også tvinges ind gennem byen.

- Det er det allerværste, at vi nu tvinges til at genere folk i Hørdum og Koldby, siger Simon Madsen, der ejer en ejendom på Gisselbækvej sammen med sin bror, Andreas Madsen.

Om det lykkes for dem og i samarbejde med Thisted Kommune at få ændret noget, er uvist, men der er blæst til kamp.

I kommunalbestyrelsen er der nemlig også vrede over beslutningen.

Formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, Kaj Kirk (DF) er rystet over beslutningen:

- Jeg er rasende og føler mig holdt for nar.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...