Stena scorer kassen på broulykke

Alt materiel til jernbanerenovering i Vendsyssel skal sejles ind til Frederikshavn.

Den beskadigede broklap betyder, at Stena Line scorer millionordrer på at fragte tog og materiel til Vendsyssel via Sverige. Arkivfoto: Lars Pauli.

Den beskadigede broklap betyder, at Stena Line scorer millionordrer på at fragte tog og materiel til Vendsyssel via Sverige. Arkivfoto: Lars Pauli.

Uheldet med jernbanebroen over Limfjorden giver rederiet Stena Line i Frederikshavn ordrer til flere millioner kroner, fordi gods skal sejles fra Sverige til Danmark. Skinnenettet i Vendsyssel står de kommende måneder foran en omfattende renovering, og planen med at køre alt materiel op igennem Jylland er forpurret af uheldet med jernbanebroen. Den åbner først til november. Banedanmark og Balfour Beautty Rail Danmark, der er entreprenør på opgaven, har i stedet indgået en omfattende aftale med Stena Line. Via Sverige Alt materiel bliver nu transporteret til Vendsyssel via Sverige. Stena Line skal overføre flere tusind færge-meter lokomotiver, vogne, reparationsudstyr samt ca. 20.000 tons nye jernbaneskinner, som kommer fra Tyskland. Det første tog med udstyr til renoveringsarbejdet ankom fra Göteborg til Frederikshavn natten til torsdag. Stena Line har gennem mange år haft en jernbanefærge på ruten, "Stena Scanrail", men de seneste år har den kun med sjældne mellemrum haft en godsvogn eller et veteran-lokomotiv ombord, og ellers kun lastbiler. Derfor har det været nødvendigt at gøre færgen klar og at reparere de tilhørende ramper og jernbanespor både i Frederikshavn og Göteborg, fortæller freight manager Claus Riis fra Stena Line. Stena Line skal også overføre nogle af de tog, som er strandet i Vendsyssel, til Sverige, hvorfra de kan køre tilbage på jernbanenettet syd for Limfjorden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden