Stenbjerg med alt godt fra havet

I weekenden - den anden weekend i juli - var der fisk og fornøjelser for 45. år i træk på Stenbjerg Landingsplads, en tradition der sikrer penge til at holde landingspladsen ved lige

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STENBJERG:- Det kunne ikke gå uden fiskebordet. Det er hovedattraktionen, og det skal der ikke laves om på.

Siger Tina Kristensen, formand for Foreningen til Bevarelse af Stenbjerg Landingsplads, Weekendens "Stenbjergdage" er den helt store indtægtskilde for foreningen med 400 medlemmer. Og denne weekend gik det rigtig godt.

Stenbjerg Landingsplads duftede umiskendeligt af stegte fiskefrikadeller ved middagstid, søndag. For hvordan skulle der dufte anderledes, når der er fuld gang i at stege fiskefrikadeller af et halvt hundrede kilo fiskefars.

Duften lod mere end ane, hvad det var, der trak adskillige hundrede mennesker til landingspladsen allerede søndag ved halvtitiden, hvor de første tegn til kø ved fiskepakhuset blev synlige. Indendørs blev der arbejdet målrettet på at få alt klar til klokken 11, hvor 400 mennesker gik ombord i det overdådige fiskebord, hvor alt godt fra havet ventede.

- Jo flere fiskefrikadeller, folk spiser, jo flere penge er der til vedligehold af landingspladsen, siger Flemming Stignæs, der sørgede for, at køkkenet kunne følge med.

- I 2012 kunne vi sætte landingspladsen i stand for 1,5 mio. kroner. 1,3 mio. fik vi fra A.P. Møllers Fond, resten havde vi selv skaffet, siger Tina Kristensen og tilføjer, at den årlige udgift til "almindelig vedligeholdelse" løber op i 70.000 kroner.

- De sidste fire år har vi haft vejret imod os. I dag er det perfekt, selv om lørdagens blæst gjorde, at vi måtte fjerne en masse sand, siger Tina Kristensen som glæder sig over, at alt gik på bedste vis i år, hvor arrangementet gennemføres for 45. gang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden