Stille før blomsterstorm på Bangsbo

For 19. gang holder Bangsbo Blomsterfestival. Fredag er arrangørerne i gang med de sidste forberedelser, mens udstillerne er begyndt at gøre stande klar

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bangsbo bliver vist fra sin pæneste side, når den 19. Blomsterfestival afvikles i weekenden. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Mellem Bangsbos træer og mægtige rododendroner i lilla, hvide og lyserøde nuancer, har der rejst sig en lille by af grønne pavillontelte. De fleste af dem står endnu tomme fredag middag, og der er så fredeligt, at de summende samtaler i området ikke overdøver fuglekvidret for oven. Hist og her kan man se folk mosle rundt i teltene, men det er først fredag aften, at udstillerne rigtig vælter ind med favnen fyldt med planter.

På stien, der fungerer som hovedgade igennem den lille teltby, går et par grønne overalls med en rive og sikrer, at gruset ligger pænt og jævnt, mens biler med plantefyldte trailere er midlertidigt parkeret flere steder i det grønne område.

Næsten klar til åbningen

Lørdag formiddag åbner årets Blomsterfestival, så arrangørerne er i gang med de sidste forberedelser fredag, mens udstillerne så småt begynder at fylde teltene op med planter.

- Vi har været i gang med klargøringen siden onsdag, men det store ryk er taget. Nu er det kun småting, vi mangler, og vi er godt med. Det er 19. gang vi holder det, så meget af det er jo rutine, siger Ellen Ræbild, der er daglig leder af Bangsbos botaniske have.

Udstillere krydser Storebælt

66 udstillere er tilmeldt dette års Blomsterfestival på Bangsbo. Og går man rundt og ser på navneskiltene på pavillonteltene, kan man se, at der kommer udstillere helt fra Roskilde og Ribe. Der er sågar en udstiller, der tager den lange vej fra Sakskøbing på Lolland for at sælge planter.

- Der har været stor interesse, og vi har været nødt til at melde udsolgt af standpladser. Vi er så mange udstillere, vi kan være, forklarer udstillerkoordinator Finn Borbjerggaard.

Vejret lover også godt til weekendens Blomsterfestival. Så længe det ikke kommer til at blæse er arrangørerne glade.

- Vind er vores værste fjende. Vi har haft år, hvor teltene lettede. Men det er også rigtig godt, at det ikke er badevejr. Ellers skal vi til at konkurrere med Palmestranden, siger Finn Borbjerggaard.

Antallet af gæster ligger normalt på omkring 8000 betalende gæster, og det forventer man også at ramme i år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.