Støj på nye stier

Naboer til det nyt stisystem gennem Beiths Vænge og Folkeparken i Hjørring er mildt sagt træt af støj fra knallerter

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I Folkeparken er der skilt med cykel og gangsti. Foto: Bente Poder

HJØRRING:Freden er forbi for en række beboere på Skyttegården, der grænser op til det nye asfalterede stisystem ind til byen.

For det der var tænkt som et rekreativt område for cyklister og gående, har også fået en ny brugergruppe, der flittigt bruger de nye stier ind mod byen.

- Det er jo en smutvej og en genial racerbane for knallerter, og dem er der mange af - især om aftenen og natten, siger Niels Toft Nørgaard, der bor tæt op ad den nye sti.

- Tidligere var der totalt fred og ro her, men det har ændret sig væsentligt, konstaterer han.

Ingen skilte

Knallerterne er i øvrigt i deres gode ret til at køre på de nye stier for der er ingen skilte, men forholdene undrer Niels Toft Nørgaard.

- Heroppe er der ingen skilte, der forbyder knallerter, men nede ved Folkeparken er der skilte, der fortæller at det er forbeholdt cykler og gående. Det må være en forglemmelse, siger Niels Toft Nørgaard, der også har henvendt sig til kommunen med problemet.

Miljøprojekt til millioner

- Det er jo grotesk. Det store millionprojekt med stierne handler jo om miljø, og så ødelægger man miljøet for de omkringboende, der har fået voldsomme gener fra knallerterne, fastslår Niels Toft Bro, der ellers understreger at han ser sti -vand projektet som et rigtigt godt initiativ for byen.

Teamleder i Park og Vej, Asger Hansen siger til Nordjyske, at kommunen vil vurdere problemets omfang i løbet af sommeren.

Formand undrer sig

Men det kommer helt bag på formand for kommunens teknik og miljøudvalg, Jørgen Bing (SF), at der ikke fra starten har været forbud mod knallerter på stierne.

- Det troede jeg faktisk, at vi havde vedtaget. Jeg vil tage sagen med på vores udvalgsmøde på mandag, siger Jørgen Bing, der også mener, at det må være en smutter, at der ikke er skilte med cykelsti i den vestlige ende af stisystemet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.