Støttekoncert for og på hospice

Patienter får mulighed for at lytte med fra deres terrasser, da koncerten foregår udendørs.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Søndag 31. august klokken 15.30 vil der for første gang blive holdt en udendørs koncert på Hospice Vendsyssel, og hele overskuddet går til støtteforeningens aktiviteter.

Koncerten holdes på den østlige side af byggeriet, hvor værelserne vender ud mod, og hvor der er en smuk udsigt ud over byen og havet.

- På den måde får patienterne mulighed for at komme ud på deres terrasser og høre musikken, hvis de gerne vil være med. Det er trygt for dem og deres pårørende, forklarer hospicechef Birgitte Nielsen.

Arrangør er støtteforeningen og alle kunstnerne medvirker gratis.

På programmet er organist Søren Rasmussen klaver, Olga og Taras Daniluk fra Ålborg Symfoniorkester på violin. De spiller klassisk musik. Derefter kan man få en jazzoplevelse med Henrik Strøm, der har taget nogle musikalske venner med.

Frederikshavn Mandskor har også sagt ja til at medvirke med kendte salmer og sange, og derefter synger Tina Siel viser og sange, og hun bliver akkompagneret af Knud Erik Thrane.

Koncerten slutter af med en fællessang

og til sidste stryges flaget stryges under trompetsolo ved Frank Hejslet, der som bedemand tit bliver bedt om at spille ved begravelser.

Billetprisen er 100 kroner og alle indtægter går ubeskåret til støtteforeningens arbejde ved hospice.

Hospicechef Birgitte Nielsen fortæller, at støtteforeningen blandt andet bruger penge til at sprede glæde for patienter, der måtte have et særligt ønske for eksempel at komme i cirkus med familien.

- Det er ønsker, som ikke bliver sagt direkte af patienterne, men som vi og de frivillige opfanger, at de gerne vil, og som vi gerne vil glæde dem med, forklarer Birgitte Nielsen.

En anden del af pengene går til at sende nye frivillige på kurser.