Stopper efter OL-fiasko

Det danske damehåndboldlandshold mister profiler efter skandaleslutrunde

Karin Mortensen bliver passeret mod Frankrig, men vil modsat Rikke Skov og Mette Melgaard gerne fortsætte på det danske damelandshold i håndbold. Foto: Scanpix. <i>Scanpix Denmark</i>

Karin Mortensen bliver passeret mod Frankrig, men vil modsat Rikke Skov og Mette Melgaard gerne fortsætte på det danske damelandshold i håndbold. Foto: Scanpix. Scanpix Denmark

LONDON:Mette Melgaard og Rikke Skov - grundstammen af de danske forsvar - stopper på damelandsholdet i håndbold. Det blev en kendsgerning søndag aften, da Danmark blev blæst hjem fra OL af Frankrig efter en skrækkelig turnering, der sluttede med blot én sejr og en niendeplads for danskerne.

- Der er nogle ting i OL-turneringen, som jeg skal have analyseret igennem, og som vi er nødt til at gøre anderledes, for ellers løber vi ind i de samme problemer igen.

- At vi ikke laver flere mål, end vi gør, får vi ikke lavet om på et halvt år. Men det er noget, vi skal arbejde over lang tid på at gøre bedre, for ellers kan vi ikke klare os med de bedste, siger landstræner Jan Pytlick.

Forsvaret fungerede

Det eneste der fungerede en lille smule for danskerne var forsvaret. Men det bliver altså nu berøvet to af dets største profiler.

- Jeg har spillet min sidste landskamp nu. Og det vidste jeg godt, inden jeg tog med. Men det er da underligt at stå her nu, for det har været det fedeste at spille mod verdenseliten igen, siger Rikke Skov til sporten.tv2.dk.

Mens Skov stopper for primært at pleje sin klubkarriere hjemme i Viborg HK, så gik Mette Melgaard skridtet fuldt ud og indstillede karrieren efter nederlaget på 24-30 til Frankrig.

- Jeg havde glædet mig meget til OL og havde håbet at slutte karrieren af med et lidt bedre resultat. Derfor er jeg alligevel glad for, at jeg sagde ja til at vende tilbage på landsholdet efter en længere pause. Det har været fantastisk at være med til EM, VM og til OL, siger Melgaard.

- Det bliver vemodigt at sige farvel til, og jeg kommer til at savne tøserne og alle de andre mennesker, jeg har mødt gennem håndbolden. Men jeg husker tilbage på en fantastisk karriere, siger hun.

Målmanden og veteranen Karin Mortensen ser derimod ud til at fortsætte. Hun erkender, at det danske hold bare ikke er en del af verdenseliten længere.

- Lige nu er vi måske ikke bedre end top 6-8, især når vi ikke har den selvtillid, vi mangler nu. Den kommer nok først, når vi prøver at vinde en vigtig afgørende kamp eller en medalje, siger Karin Mortensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.