Frederikshavn

Stor aktivitet i Sognefogedgård

Sognefogedgården holder åbent denne weekend

De nuværende frivillige ser frem til endnu en weekend med åbent hus i sognefogedgården. Privatfoto

De nuværende frivillige ser frem til endnu en weekend med åbent hus i sognefogedgården. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Flere gik forgæves sidst der var åbent på Sognefogedgården. Derfor har de frivillige bag den gamle gård valgt at holde åbent endnu en weekend, hvor der serveres kaffe lavet på det gamle komfur i køkkenet.

- Mange kom efter vi havde lukket, fortæller Anette Jørgensen, der er frivillig på gården.
- Derfor vil vi gerne tilbyde endnu flere at kigge indenfor i de gamle stuer og få en snak med os, der brænder for at få denne lille perle til blomstre igen, udtaler hun.

Gode historier

- Der kom folk, der havde boet ved siden af Peter Munk, nogen der havde arbejdet på gården, og andre der ellers var kommet på gården og folk, der som barn havde drillet Peter Munk. Vi fik en masse gode historier, hvilket var rigtig dejligt, fortæller Poul Rughaven, der også er en af de frivillige.

De frivillige har også planer om at have åbent en dag i efterårsferien, hvor man vil kunne købe sig til en smagsprøve på kartoffelsuppe lavet på det gamle komfur. Til jul vil der også være et arrangement, hvor der skal jules i de gamle stuer.
- Vi har mange planer for den gamle Sognefogedgård. Gården er også tænkt ind i lejrskoleprojektet, der starter på Knivholt. Der ud over er vi ved at udarbejde en hjemmeside med undervisningsmateriale. Vi tror på, vi kan få udviklet denne fantastiske lille perle, der nu ligger inde mellem butikker og boligområde.

Mangler frivillige

- Men vi mangler flere frivillige. Jo flere frivillige vi er, jo mere kan vi have åbent, fortæller Poul Rughaven.
Derfor vil der i den kommende weekend være mulighed for at skrive sig op. Vi har brug for alle. Det kan være man har lyst til at male, gøre rent, renovere gården mm. Man har måske lyst til at hjælpe til arrangementerne, men det er ganske frivilligt. Måske man kun har lyst til at hjælpe med det praktiske.
Har man kun lyst til at hjælpe et par gange om året, er man også velkomme. Al hjælp er bedre end ingen hjælp.
Der er åbent i sognefogedgården den 8. og 9. september klokken 11-16.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.