Store spørgsmål omsat til drama

Konfirmander så forestilling i Hadsund Kulturcenter

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

To forestillinger måtte der til i Hadsund Kulturcenter, for at alle de vordende konfirmander i lokalområdet kunne nå at blive præsenteret for de forskellige problemstillinger i stykket ”Traditionen tro”. Foto: Niels Reiter

HADSUND:Tror du på Gud?

Det er bare et af flere store eksistentielle spørgsmål, som drøftes i teater Mærkværks forestilling "Traditionen tro", som forleden blev opført for de vordende konfirmander fra Glenstrup, Skjellerup, Mariager, Sdr. og Nr. Onsild, Vive og Hadsund - og deres præster - ved en forestilling i Hadsund Kulturcenter.

Skal man konfirmeres, når man ikke tror på Gud, fordi ens forældre synes, man skal konfirmeres? Er der forskel på de tre store verdensreligioner? Er der også ligheder? Hvorfor må jeg ikke gå til fest, når alle de andre må? Hvorfor dør farmor fra mig? Kommer hun i himmelen?

Åbenhed om disse spørgsmål - og mulige svar - blev i forestillingen præsenteret for det unge publikum på en levende, munter og medrivende måde.

Mange af spørgsmålene vil utvivlsomt blive drøftet videre i forbindelse med konfirmandundervisningen i den kommende tid, og allerede umiddelbart efter forestillingen blev der taget hul på snakken i form af en dialog med de tre medvirkende i "Traditionen tro".

Forestillingen i Hadsund var arrangeret af Teaterkredsen Mariagerfjord i samarbejde med provst Carsten Bøgh Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.