Storkereden udvides

Plads til flere børn i dagtilbuddet, mens dagplejen nedlægges

Storkereden opnomeres til at kunne huse alle 0-2 årige i området. Arkivfoto fra da vartegnet blev sat op: Hans Ravn <i>© Hans Ravn</i>

Storkereden opnomeres til at kunne huse alle 0-2 årige i området. Arkivfoto fra da vartegnet blev sat op: Hans Ravn © Hans Ravn

THORUP/KLIM:Der bliver færre af de alleryngste i Thorup/Klim skoledistrikt, og derfor har man besluttet at lukke den kommunale dagpleje 31. juli næste år.

De 0-2 årige skal i stedet passes i Storkereden, som opnomeres fra 10 til 15 børn.

Det blev besluttet på et møde i Økonomiudvalget onsdag aften.

- Vi følger forvaltningens indstilling, og lukker dagplejen mens vi udvider Storkereden. Selvom vi i Børne- og Familie udvalget var åbne overfor at bevare en dagplejer, hvis der var behov for det. Men det er dagplejerne selv, som finder den nuværende situation uholdbar, og gerne vil have en fremtidssikret løsning, fortæller Søren Brink (K), der både sidder i Økonomiudvalget og er formand for Børne- og Familie udvalget.

Prognosen i området er, at der 1. august vil være 18 børn i 0-2 års alderen, og 14. oktober 2014 vil det tal falde til 14.

Børnene i området skal altså i fremtiden passes i den integrerede institution Storkereden, som opnomerer småbørnsafdelingen fra 10 til 15 børn.

- Vi vil gerne være i stand til at optage de børn, som søger småbørnsgruppen i Storkereden. For nærværende har vi 10 børn i småbørnsgruppen, og fem på venteliste. For Thorup/Klim skoledistrikt er det vigtigt at kunne beholde børnene i området, samt tilbyde kommende forældre en plads i småbørnsgruppen, som mange unge forældre efterspørger, hedder det blandt andet i ansøgningen.

Og småbørnsgruppen udvides altså til at kunne modtage alle børn i distriktet, men skulle udviklingen i de mindste børn vende, så kan der godt komme dagplejere på tale igen.

- Skulle der opstå et behov igen, så ser vi selvfølgelig på det, siger Søren Brink.

Økonomisk er det umiddelbart en anelse dyrere at lukke den kommunale dagpleje, der har en udgift på cirka 80.000 kroner per barn om året, mens det i småbørnsgruppen koster lidt over 90.000 per barn per år.

Men med i regnestykket hører, at der de seneste år har været en overkapacitet i dagplejen hvor en ledig plads koster kommunen omkring 110.000 kroner hvert år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.