Stort byggeprojekt med begrænsninger

Der er givet grønt lys for lokalplanlægningen af boliger og butikker i Hadsund, men først skal det undersøges, om det gamle maskinsnedkeri skal bevares.

Projektmagerne (her repræsenteret ved arkitekt Hans Maigård fra Aalborg) fik noget at tænke over, da der 23. januar blev holdt borgermøde om fremtiden for slagtergrunden. Nu har de fået endnu mere at tænke over, men kan glæde sig over, at der er givet grønt lys for lokalplanlægningen. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Projektmagerne (her repræsenteret ved arkitekt Hans Maigård fra Aalborg) fik noget at tænke over, da der 23. januar blev holdt borgermøde om fremtiden for slagtergrunden. Nu har de fået endnu mere at tænke over, men kan glæde sig over, at der er givet grønt lys for lokalplanlægningen. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

HADSUND:Teknik- og miljøudvalget har besluttet at give grønt lys for lokalplanlægningen af grunden, hvor Danish Crown indtil november havde til huse.

Udvalget lægger dog nogle begrænsninger på projektmagernes udfoldelser.

Mens projektmagerne i de foreløbige skitser har sigtet mod fire etagers byggeri ned mod fjorden, sætter politikerne grænsen ved tre. Til gengæld er man parat til at acceptere op til fem etager på den del af grunden, der vender op mod byen.

- Vi er enige med kritikerne i, at fire etager ved fjorden er for højt. Men der er jo også høje bygninger på den anden side af Randersvej, og derfor mener vi, at der er gode muligheder for, at et højere byggeri længere oppe mod byen kan komme til at virke harmonisk, understreger Preben Christensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget.

Udvalget har også sat grænser for antallet af dagligvarebutikker ved én og vil, lover udvalgsformanden, have fokus både på de bløde trafikanter og på trafikmængden i området.

Når det gælder bygningerne på Østre Allé 2, det gamle maskinsnedkeri og det nuværende antikvariat, som i hvert fald nogle borgere - og ikke mindst By og Land Mariagerfjord - gerne ser bevaret, så er deres skæbne endnu ikke afgjort, men det sker meget hurtigt. Allerede i denne uge drager udvalget på besigtigelse.

- Der er lavet en foreløbig screening, som tyder på, at ejendommen er bevaringsværdig i et eller andet omfang. Nu tager vi ud og kigger på det, og i den forbindelse beslutter vi, om der skal laves en egentlig SAVE-undersøgelse, forklarer Preben Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.