Strakspåbud til værft

Arbejdstilsynets jurister skal vurdere, om der skal ske politianmeldelse efter eksplosion

Eksplosionen skete på denne nybygning. Foto: Peter Broen

Eksplosionen skete på denne nybygning. Foto: Peter Broen

SKAGEN:Arbejdstilsynet udstedte fredag tre strakspåbud til Karstensens Skibsværft efter en gaseksplosion i en nybygning fredag morgen.

Værftet skal iværksætte sikring mod udsivning af gas, etablere udsugning samt sørge for instruktion af de ansatte.

- Desuden beder vi Arbejdstilsynets jurister vurdere, om der skal ske politianmeldelse på baggrund af ulykken, oplyser tilsynschef Helle Stenbro.

Arbejdstilsynet undersøgelse viser, at eksplosionen skete umiddelbart efter, at to værftsarbejdere fredag morgen genoptog arbejde med skærebrænder i et ni meter langt og fire meter dybt akselrum i bunden af skibet. De havde været i gang med det samme arbejde dagen før.

Fra dækket var der trukket slanger til naturgas og ilt til skærebrændingen i det lukkede rum.

Tilførslen af naturgas kunne standses ved lukning af en hane eller ved afmontering af tilslutningen højere oppe i skibet, forklarer Helle Stenbro, men det var ikke sket torsdag aften. Derfor kunne naturgas sive ud i rummet i løbet af natten, og det medførte den kraftige eksplosion, da brugen af skærebrænder blev genoptaget.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med værftsdirektør Knud Degn Karstensen eller andre fra ledelsen for en kommentar.

Men i en pressemeddelelse skriver værftsdirektøren, at alle medarbejdere og værftets ledelse er dybt berørte af ulykken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.