Strandvejen lukkes først senere

Lukning af vejen er dog stadig med i den lokalplan for Tican-området, som nu er klar til endelig vedtagelse

Tican er klar til at etablere en støjmur langs Johnsens Allé.Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Tican er klar til at etablere en støjmur langs Johnsens Allé.Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:Lukning af Strandvejen og nedrivning af seks huse i den østlige ende af vejen er fortsat en del af den nye lokalplan for Tican.Men Tican har lovet, at denne del af planen først bliver til virkelighed, når slagteriet får behov for at bygge i dette område - eller når der er fundet en løsning for en ny adgangsvej til renseanlægget, der er nabo til Tican. Med denne indrømmelse til slagteriets naboer er lokalplanen nu klar til den endelige politiske behandling - et år efter, at Thisted Byråd første gang havde planen på dagsordenen. Tican har fortsat kun erhvervet en enkelt af de seks ejendomme på Strandvejen, som slagteriet gerne vil rive ned. Én af de andre husejere har erklæret, at han ikke ønsker at sælge. Kommunen er - når det bliver aktuelt - parat til at gennemføre ekspropriationer, hvis der ikke kan findes frivillige ordninger. Men Tican skal betale omkostningerne.

Mindre ændringer

Der er i øvrigt lavet nogle mindre ændringer i lokalplanen. Ejeren af Vegendalvej 5 slipper således for at skulle afgive noget af sin grund til en ny sti, der skal forbinde Strandvejen og Vegendalvej.Ud mod havnebassinet giver lokalplanen mulighed for, at Tican kan udvide på et 5000 kvadratmeter stort areal på en opfyldning. Denne udvidelsesmulighed er også med i den reviderede udgave af lokalplanen. Men i stedet for en spunsvæg skal det være en stensætning, der afgrænser den nye opfyldning til havnebassinet.

Indkørsel til renseanlæg

Lokalplanen giver ikke noget endeligt svar på, hvor Thisted Vand i fremtiden skal have indkørsel til renseanlægget. I dag har renseanlægget indkørsel via Ticans grund. Den vej vil blive spærret, når Tican får opfyldt sit ønske om at indhegne hele slagterigrunden.I stedet er der lagt op til, at trafikken til og fra renseanlægget skal ledes ad Johnsens Allé og via en ny vej, som skal gå igennem det grønne område på den østlige del af den halvø, hvor renseanlægget ligger. Men den ne løsning kræver, at der laves en ny lokalplan. Indtil da må begge parter leve med, at trafikken går over slagteriet grund - og via den port, som Tican vil etablere ved Vegendalvej. - Det kan vi sagtens leve med, så længe der ikke er noget krav om, at slagteriet bliver hegnet ind, siger Ove Thejls, administrerende direktør for Tican. Indhegningen er ikke noget lovkrav: - Men vi møder kravet fra vores kunder. I England kan man slet ikke forestille sig en fødevarevirksomhed, som ikke er hegnet ind, siger Ove Thejls. Han er i øvrigt godt tilfreds med den tilrettede udgave af lokalplanen, som nu er klar til den endelige behandling i miljø- og teknikudvalg og i byrådet. Når planen er endeligt vedtaget, vil Tican gå i gang med at etablere en støjmur ud mod Johnsens Allé. Her lå tidligere Thisted Jernhandel, hvor slagteriet er klar til at etablere parkeringspladser til medarbejderne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.