Studenter trives i Dronninglund

Dronninglund Gymnasium er et af landets bedste, mener eleverne

Den nuværende 2.b. på Dronninglund Gymnasium deltog sidste skoleår i et forsøgsprojekt, hvor man indledte undervisningen med ti minutters fysisk udfoldelse for at højne koncentrationen i timerne. Netop den klasse har i undersøgelsen givet de højeste point for det sociale sammenhold i klassen, nemlig 93 ud af 100 mulige. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Den nuværende 2.b. på Dronninglund Gymnasium deltog sidste skoleår i et forsøgsprojekt, hvor man indledte undervisningen med ti minutters fysisk udfoldelse for at højne koncentrationen i timerne. Netop den klasse har i undersøgelsen givet de højeste point for det sociale sammenhold i klassen, nemlig 93 ud af 100 mulige. Foto: Peter Broen Peter Broen

NORDJYLLAND:Eleverne på Dronninglund Gymnasium er blandt de mest tilfredse gymnasieelever i hele landet.

En trivselsundersøgelse, der omfatter godt en tredjedel af landets almene gymnasier placerer den nordjyske uddannelsesinstitution helt i top, når eleverne skal vurdere trivslen i hverdagen, ud fra forskellige faktorer. På en skala fra 0-100 lander Dronninglund på 87. Det er den højeste ”karakter”, der er givet, blandt de medvirkende 57 gymnasier.

Rektor Peter Hvid Jensen understreger, at resultatet ikke skal bruges til at ”prale” med overfor omverdenen.

- Vi er naturligvis tilfredse og stolte over, at eleverne kan lide at være her, siger Peter Hvid Jensen.

Han har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene, og vil ”bruge den ekstra energi til at gøre en god skole endnu bedre”

- Undersøgelsen giver os et fingerpeg om, hvordan vi får størst udbytte af at gennemføre forbedringer - set med elevernes øjne, siger han.

Dronninglund Gymnasium har også tidligere år ligget i toppen i lignende undersøgelser.

Især når det handler om det sociale miljø er eleverne tilfredse, og det er samtidig en af de faktorer, der har stor betydning for den samlede oplevelse af gymnasiet.

Elevrådsformand Oda Skjøt Christensen er ikke overrasket over det flotte resultat:

- Dronninglund er et rigtig fedt gymnasium med et fantastisk sammenhold.

Hun tror, at gymnasiets beliggenhed, langt fra storbyen, har betydning for elevernes trivsel.

- Det er som om, at alting bliver mere hyggeligt og man får et helt andet sammenhold, fordi vi ligger så langt ude på landet, mener hun.

Undersøgelsen er foretaget af det private analyse- og rådgivningsfirma Ennova. Det fremgår ikke af rapporten fra Dronninglund Gymnasium, hvilke andre nordjyske gymnasier der har deltaget i undersøgelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.