Studerende mangler stadig boliger

Trods massive byggerier af ungdomsboliger så mangler der fortsat omkring 2.700 boliger i Aalborg

Der bygges på livet løs i Aalborg. Alligevel mangler mange studerende en bolig. Arkivfoto
Studerende 4. oktober 2012 07:16 - Opdateret 4. oktober 2012 07:18

NORDJYLLAND: På en sofa hos en kammerat eller i en campinghytte på vandrehjemmet. Rekordmange studerende i Aalborg har endnu ikke fundet et ordentligt sted at bo her en måned efter studiestart. Det fortæller DR Nordjylland.

Ventelisten hos Anvisningen af Kollegie- og Ungdomsboliger, AKU-Aalborg, er stadig meget lang. 2700 ansøgere er fortsat på venteliste til at få en bolig inden nytår.
- Der er endnu flere studerende i Aalborg end nogensinde før, så der er flere kunder i butikken. Vi har haft en masse nye lejligheder, vi har lejet flere ud end nogensinde før, men der er stadigvæk nogen, som ikke har fået en lejlighed endnu, siger Eigil Johansen, forretningsfører ved AKU-Aalborg.

Masser af nye boliger

Til gengæld ser det bedre ud i Aalborg end i resten af landets større byer. Stort set alle de kraner, man ser i Aalborg, er nemlig i gang med at bygge kollegie- og ungdomsboliger. Bare i juli og august er næsten 1000 nye studieboliger blevet færdige.

- Havde vi ikke fået nye boliger i år, så kunne vi så regne ud, hvor mange flere tusinde, vi havde stået med, som manglede bolig. Så havde det været kaotisk. Så der har man været lidt mere forudseende i Aalborg, siger Eigil Johansen.
I starten af september var 185 studerende indlogeret på Aalborg Vandrehjem via kommunens boliggaranti. Her en måneds tid efter studiestart bor knap 30 studerende fortsat på vandrehjemmet.
De kommende to år vil yderligere knap et par tusinde kollegie- og ungdomsboliger stå klar i Aalborg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...