Voldsom stigning i antallet af opringninger til 112

Næsten dobbelt så mange alarmopkald som i 2022 - flere end 200 behandlet på skadestuen

- Vi har haft travlt, men vi har ikke været i knæ, siger enhedschefen for regionens præhospitale virksomhed. <i>Foto: Martin Damgård</i>

- Vi har haft travlt, men vi har ikke været i knæ, siger enhedschefen for regionens præhospitale virksomhed. Foto: Martin Damgård

AALBORG:Selv om både Nordjyllands Politi gentagne gange har betegnet karnevalsfesten i Aalborg som relativt rolig, så kan det ikke undgås at koste skrammer, når flere end 100.000 overvejende unge mennesker blander højt humør, glasflasker og alkohol i mange timer.

Det har de mærket hos sundhedspersonalet fra Den Præhospitale Virksomhed under Region Nordjylland, som lørdag har bemandet såvel skadestuen på Aalborg Universitetshospital som den fremskudte skadestue, som var i funktion frem til kl. 20.

- Vi har oplevet en voldsom stigning i antallet af opkald til 112, hvor vi har registreret 90 opkald, der har været relateret til karnevallet. det er næsten dobbelt så mange som i 2022, hvor der var 53, oplyser enhedschefen for Den Præhospitale Enhed, Kenneth Lübcke.

- Langt de fleste opkald har vi kunnet afslutte i telefonen ved at henvise til skadestuen, men de mange opkald udløste 6-8 ambulancekørsler, fortæller han.

Da den fremskudte skadestue lukkede kl. 20, havde 223 personer haft behov for konsultation - langt de fleste for snitsår og for meget alkohol i kroppen.

Kl. 18.30 havde vi haft 32 indlagt til afrusning. Det har været en travl dag, men ikke mere travl, end at vi har kunnet håndtere det. Vi har ikke på noget tidspunkt været i knæ, konstaterer Kenneth Lübcke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.