Surt at være tyv i sommerhusområdet Nørklit

Videoovervågning og bomme har gjort livet surt for tyvene i sommerhusområdet Nørklit syd for Sæby

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LYNGSÅ:Mellem 70 og 80 indbrud om året.

Sådan lød den kedelige statistik for de godt 200 sommerhusejere i Nørklit syd for Sæby. I 2010 og 2011.
Men så blev det for meget for grundejerforeningen, der er gået systematisk til værks og nu stort set har fået indbrudstyvene til at opgive på forhånd.
- I år har vi haft to eller tre indbrud, fortæller Vagn Kragelund, der er formand for sommerhusejerne i Grundejerforeningen Nørklit.

Videoovervågning

I begyndelsen af marts satte Vagn Kragelund & Co videoovervågning op ved indkørslen til sommerhusområdet, og nu har grundejerforeningen spærret to af de tre ind- og udkørselsveje til området.

Fra midt i oktober til påske er der kun den samme vej ind og ud, og det ser ud til at være et særdeles effektivt redskab mod tyve, der tidligere har hærget i sommerhusområdet.
- Enkelte beboere får i vinterhalvåret lidt længere til deres sommerhus. Det drejer sig højst om 8-900 meter, og har man én gang prøvet at komme til sit sommerhus, der er endevendt af tyveknægte, kører man gerne de få meter ekstra for at undgå den oplevelse, siger Vagn Kragelund.

Hjælp til politiet

Tyverisikringen er aftalt med alle relevante myndigheder som Post Danmark, renovationsselskab, Falck og Nordjyllands Politi, der bakker op om ordningen.

- Sommerhusområdet ved Lyngså har været hårdt ramt af indbrud, så vi hilser det velkomment, siger politikommissær Jens Møller Søgaard, der har været med til at give tilladelsen til videoovervågning.
For at få tilladelse er det et krav, at overvågningen er opsat af kriminalitetsbekæmpende årsager, og tilladelsen gælder for højest fem år ad gangen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.