Sværdslag og marked i Tornby Klitplantage

100 vikinger var samlet til krigermarked i vikingelandsbyen Yxenborg

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TORNBY:Det er en meget tilfreds arrangør, Claus Gajhede, der kan se tilbage på en weekend, hvor der blev gået til stålet i vikingelandsbyen Yxenborg i Tornby Klitplantage.

Cirka 100 vikinger fra hele Norden og Polen deltog i vikingekrigermarkedet, hvor der blev kæmpet med sværd og festet med mjød og helstegt okse, samt vikingemarked mellem stammerne.

- Det har været en fantastisk weekend og i betragtning af, at det er første gang vi holder det, har tilslutningen været virkelig flot og vi har fået masser af ros for arrangementet, fortæller Claus Gajhede, der er indehaver af firmaet Yxenborg, som dagligt bruger skoven og vikingelandsbyen til arrangementer og rollespil for blandt andet skoler og virksomheder.

Claus Gajhede anslår, at 600-700 interesserede gæster kiggede forbi i løbet af weekenden.

Yxenborg startede som rammer for rollespil med gummisværd, men nu bliver der kæmpet med rigtige stålsværd med forskellige teknikker.

- Der er western-style, hvor der ikke er så meget kontakt, men denne weekend har vi haft besøg af en polsk gruppe, som viste os eastern-style, hvor der er mere kontakt, og hvor krigerne bærer brynjer og hjelme, fortæller Claus Gajhede.

Det ligger fast, at vikingekrigermarkedet vender tilbage igen næste år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk