Svære økonomiske vilkår

Bevæget år for Museerne i Brønderslev Kommune

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TRY:- Det har igen været et bevæget år for Museerne i Brønderslev Kommune og dermed også for Museumsforeningen for Try Museum. Vi har ikke vidst, om museerne overlevede og ved det ret beset heller ikke i dag.

Sådan starter formanden for Museumsforeningen for Try Museum, Mogens Gregersen, sin beretning på generalforsamlingen, som afholdes i dag (tirsdag 14. marts).

Når han således anslår de dystre toner, så skyldes det selvfølgelig de svære økonomiske vilkår, museerne lever under. Men i første omgang lykkedes det heldigvis at skaffe de midler lokalt, som statstilskuddet er afhængigt af. Så må fremtiden vise, om den første positive situation er vedvarende.

Generalforsamlingen

Siden sidste generalforsamling har Mogens Gregersen fungeret som formand, og Ove Thomsen som næstformand. De er begge samtidigt medlemmer af bestyrelsen for Museerne i Brønderslev Kommune, og Jørgen Nielsen er foreningens kasserer.

På generalforsamlingen vil Anna Dorthe Holm berette om årets arrangementer og de mere museumsfaglige emner, og Ove Thomsen vil berette om arbejdet i bestyrelsen for Museerne i Brønderslev Kommune.

Medlemstallet

Formanden fokuserer i sin beretning en del på medlemstallet, som er på 317, hvilket er 17 færre end sidste år. Det bekymrer Mogens Gregersen, som fremhæver nødvendigheden af at have en stor museumsforening (hvilket selvfølgelig også gælder for den tilsvarende forening ved Vildmosemuseet i Brønderslev).

- Jeg tror, det er meget vigtigt dels for at have et sted at rekruttere frivillige, der er absolut nødvendige for museets drift. Dels for at have et godt netværk der kan generere goodwill og være folkelig opbakning til museets fortsatte eksistens, siger Mogens.

Fra Try til Dorf

Formanden fortsætter med at nævne den udviklingsplan, som både Kulturarvsstyrelsen og Brønderslev Kommune har sat stor præg på.

- I den står der bl.a., at Try Museum afvikles i takt med at faciliteterne udbygges i Dorf. Her er der store planer. Afviklingen af Try sker selvsagt med blødende hjerte. Det er her, museumsvæsenet i kommunen er født. Det er imidlertid ikke en udvikling, som museumsforeningen har den store indflydelse på.

Økonomisk støtte

Formanden kom i øvrigt ind på det flotte årsskrift, som ikke er helt billigt at producere, samt den mulighed, som et statsanerkendt museum har for at søge diverse fonde om midler enten i Kulturarvsstyrelsen eller hos private til f.eks. renovering af genstande og bygninger. - Der er i øvrigt hentet mange midler eksternt bl.a. til registrering af samlingen og energirenovering i Dorf, samt sponsorater til arrangementer og årsskrift. Alt sammen med til at skabe aktivitet og omsætning på egnen og i museerne. Det kunne vi ikke undvære. Tak for det.

Samarbejde og frivillighed

Nytårstaflet for frivillige havde et deltagerantal på 80, og det er blevet drøftet, om man skal have en stand på den planlagte messe i Dronninglund Hallerne til efteråret.

- Vi samarbejder også gerne ud af organisationen. Turistforeningen, Efterskolen og Køreforeningen har vi tætte kontakter til bl.a. gennem årets største event, Høstdagen.

- Museerne er en uundværlig institution i vor kommune, synes Mogens Gregersen, og det takker han alle, som yder en indsats for at bevare, for. Det må siges at være en passende afslutning på formandsberetningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.