- Svært at finde debatten

Politikere fik kritik for ikke at inddrage brugere i beslutning om skolelukning

Agersted Skole står overfor en lukning - det gør Serritslev Skole også. Foto: Bente Poder

Agersted Skole står overfor en lukning - det gør Serritslev Skole også. Foto: Bente Poder

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Der blev til byrådsmødet onsdag stillet spørgsmålstegn ved den måde, som planerne om at lukke skolerne i Agersted og Serritslev er kørt på. Det skete i spørgetiden forud for byrådsdebatten om skolelukningen, hvor 25 ud af 27 byrådsmedlemmer stemte for at pege på en lukning af de to skoler.

Det var Tina Hedegaard Jensen fra skolebestyrelsen i Agersted, der tog ordet.

- Hvor er det, at brugerinddragelsen blev af? Idéfasen, foroffentlighedsfasen, inden man begynder på det her - hvor blev den af?, spurgte hun.

Formand for børne- og skoleudvalget, Lone Birkmose Lex (V), svarede:

- Jeg er ked af, hvis nogen synes, at de ikke er med. Det er vigtigt for os at komme ud med det her forslag nu, at det vil vi gerne arbejde videre med. Så får I mulighed for at være med i det, og I får også mulighed for at lave planer om friskoler, sagde hun med henvisning til, at der er en frist for at søge om at oprette en friskole i august året før.

Tina Hedegaard Jensen replicerede:

- Jeg synes, det er svært at finde debatten, når I kommer med så fast et udspil og har truffet beslutning. Og hvorfor har I ikke gjort det færdigt? I indstiller, at Agersted Skole skal lukke uden at vide, hvor vi skal hen.

- Vi beder byrådet om at sige, at vi gerne må arbejde videre med det her til august. Så kommer der en almindelig høringsfase også om, hvor børnene skal hen, svarede Lone Birkmose Lex.

Flere byrådsmedlemmer gav udtryk for, at de vil lytte, når høringen kommer.

- Nu skal det ud i høring, hvorefter byrådet kan forholde sig til de gode råd og lade det indgå i vurderingen, sagde Bendt Danielsen (UP).

- Når vi sender det ud i høring, så skal vi lytte, men det er klart, at der er nogle forudsætninger, vi ikke kan ændre på, sagde Peter H. S. Kristensen (S), næstformand i børne- og skoleudvalget.

Det er planen, at skolelukningerne skal træde i kraft fra august 2015.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.