Svindlede på Facebook: Fik dårlig samvittighed

39-årig fra Frederikshavn dømt for bedrageri

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

HJØRRING:En 39-årig kvinde fra Frederikshavn er blevet idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om 60 timers samfundstjeneste af Retten i Hjørring for bedrageri.

Hun har i tiden mellem januar 2017 og indtil januar 2018 svindlet for næsten 17.000 kroner.

Den 39-årige satte blandt andet Kähler lysestager, tøj og iPhones til salg på Facebook, uden at hun kunne levere dem. Pengene fra køberne fik hun direkte ind på sin MobilePay, hvor den 39-årige fremgik med sit eget navn.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi David Hvelplund

Der har derfor heller ikke været den store tvivl hos anmelderne om, hvem det var, som havde snydt dem. Men flere har alligevel ventet længe med at anmelde den 39-årige, da de har troet på hende, når hun fortalte dem, at hun altså havde sendt dem deres vare.

Så det var først i sensommeren 2017, at Nordjyllands Politi for første gang havde fat i den 39-årige.

Her blev hun sigtet for 17 tilfælde af bedrageri, men det var ikke helt nok til at stoppe hende. Det lykkedes hende fire gange efter, at hun var blevet sigtet for bedrageri af politiet, at modtage flere penge fra folk.

Dårlig samvittighed

Men den 39-årige blev alligevel ramt af dårlig samvittighed. Inden retsmødet havde hun tilstået alle anklager og havde betalt langt de fleste af pengene tilbage.

Hun forklarede i retten, at det var på grund af økonomiske vanskeligheder, at hun havde forsøgt at svindle sig til nogle ekstra penge. Hun er ikke tidligere straffet.

- Det er en skærpende omstændighed for dommen, at hun fortsatte med at svindle efter, at hun var blevet sigtet af politiet, men til gengæld gør det, at hun allerede har betalt nogle af pengene tilbage, at hun får en lidt mildere dom og ender med betinget fængsel, fortæller anklager David Hvelplund.

Den 39-årige modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.