Sydkoreansk ordre skaber job i Aars

Danpo A/S skal levere 7000 tons hønsefødder og hønsevinger

Nu skal der slagtes endnu flere kyllinger i Aars.Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Nu skal der slagtes endnu flere kyllinger i Aars.Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

AARS:På det danske erhvervsfremstød i Sydkorea underskrev kyllingeproducenten Danpo A/S fredag en aftale om salg af 7000 tons hønsefødder og hønsevinger.

Underskriften til en værdi af omkring 100 millioner kroner blev overværet af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, der står i spidsen for erhvervsfremstødet.

Mogens Jensen siger:

- Danpos aftale om salg af kyllingefødder og -vinger skaber mange arbejdspladser i Aars i Nordjylland, og det er meget glædeligt. Vores velfærd afhænger af, at danske virksomheder sælger varer i udlandet. Derfor er det så vigtigt, at vi med dette eksportfremstød kan mønstre ikke mindre end 69 danske virksomheder, der vil handle med de købedygtige koreanere.

Danpos store kyllingekontrakt var blot én af i alt otte aftaler, der blev indgået mellem danske og koreanske virksomheder og institutioner i forbindelse med erhvervsfremstødet, der samtidig markerer det fjerde møde i den dansk-koreanske grønne vækstalliance indgået i 2012.

Aftalerne er af meget forskellige karakter og dækker kommercielt samarbejde, kultursamarbejde, forsknings- og innovationssamarbejde.

Det bidrager alt sammen til den voksende danske eksport til Sydkorea, som er på fem milliarder kroner om året – og 11 milliarder kroner, hvis man medtager tjenesteydelser.

Ifølge Udenrigsministeriets vækstmarkedsstrategi for Sydkorea forventes eksporten at stige med omkring 50 procent frem mod 2016, blandt andet tilskyndet af frihandelsaftalen mellem EU og Sydkorea, der gør danske produkter mere konkurrencedygtige på markedet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.