Sydthy får ny provst 1. januar

Provsteembedet i Sydthy er nu fast henlagt til præsteembedet i Hurup

Professor Søren Dosenrode, Aalborg, tiltræder 1. januar som ny provst i Sydthy og dermed sognepræst i Hurup, Helligsø og Gettrup. Arkivfoto

Professor Søren Dosenrode, Aalborg, tiltræder 1. januar som ny provst i Sydthy og dermed sognepræst i Hurup, Helligsø og Gettrup. Arkivfoto

SYDTHY:Den ny provst over Sydthy Provsti og dermed sognepræst i Hurup, Helligsø og Gettrup er nu udpeget, oplyser menighedsrådsformand Leo Jensen og afgående provst og sognepræst Jens F. Munksgaard, der stopper i embedet 30. november.

Den ny provst og sognepræst tiltræder pr. 1. januar og indsættes i to af de tre kirker søndag 3. januar ved provst Mette Moesgaard Jørgensen, Nykøbing Mors og Morsø Provsti, der er konstitueret i provsteembedet i Sydthy i december.

Ny provst og sognepræst i Hurup, hvortil provsteembedet nu er fast henlagt, bliver 53-årige Søren Dosenrode, der kommer fra Aalborg, hvor han for tiden er Jean Monnet-professor i international politik ved Aalborg Universitet. Om end han ikke har en egentlig teologisk uddannelse, har han de seneste fem år fungeret som præst og haft enkelte vikariater.

Dertil er han som mangeårige menighedsrådsformand, provstiudvalgsmedlem, stiftsrådsmedlem, medlem af det mellemkirkelige stiftsudvalg og tidligere bestyrelsesmedlem i Landsforeningen af Menighedsrådsmedlemmer velbevandret udi det kirkelige administrative landskab, oplyses det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.