Sygeplejerske i 40 år - nu samler hun julepynt

Arbejdsprøvning tager ikke hensyn til arbejdserfaring

Anette Sønderbys mange års erfaring som sygeplejerske tæller ikke i den arbejdsprøvning, hun netop er sat på.Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Anette Sønderbys mange års erfaring som sygeplejerske tæller ikke i den arbejdsprøvning, hun netop er sat på.Foto: Kurt Bering Kurt Bering

AALBORG:Anette Sønderby fra Frederikshavn er ked af det. Efter et langt arbejdsliv er den 57-årige sygeplejerske sygemeldt med en ryg­lidelse. Nu sidder hun på kommunens projektafdeling og sætter sløjfer på julepynt, skriver NORDJYSKE Stiftstiende.

Arbejdsprøvning kaldes det. Men hun synes slet ikke, at der ikke tages hensyn til hendes arbejdserfaring.

Det afviser afdelingsleder Anders Ferløv.

- Tværtimod. En arbejdsprøvning er ikke en standard-test, men bliver faktisk tilrettelagt individuelt. Sammen med borgeren forsøger vi at afdække, hvilke jobfunktioner, vedkommende kan se sig selv i i fremtiden. Men lovgivningen tager ikke hensyn til, om man har været 30 år på arbejdsmarkedet, men alene på udviklingsmulighederne.

Forsker Kelvin Baadsgaard, Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, synes, at Anette Sønderby har en pointe.

- Det er en kendt problemstilling. Jeg mener godt, man kan overveje, om det nye arbejdsevnebegreb er godt nok, og om ikke man bør finde måder at vurdere en borger på, som i højere grad tager udgangspunkt i vedkommendes erfaring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.