Sygeplejersker på skolebænken

Efteruddannelse til hjemmesygeplejersker skal modvirke korte indlæggelser og understøtte samarbejdet mellem sygeplejersker og læger

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Af Morten Appel

og Martin Damgård (foto)

morten.appel@nordjyske.dk

JAMMERBUGT:Alle fastansatte hjemmesygeplejersker i Jammerbugt Kommune har de sidste par måneder gennemført et efteruddannelsesforløb, med fokus på de symptomer, sygdomme, behandlinger og observationer, der hyppigt forekommer ved ældre, kroniske, og dermed skrøbelige, borgere.

Uddannelsesforløbet er udviklet i et samarbejde med UCN Aalborg.

Akutindsatsen har til formål forebygge en del af de meget korte indlæggelser ved at understøtte et tæt samarbejde mellem praktiserende læger, vagtlæger og hjemmesygeplejen, så der kan iværksættes en hurtig indsats.

- Borgerne får en hurtig behandling, og undgår at blive belastet unødigt. Det er en fordel for specielt de ældre og skrøbelige borgere, hvor det er vores vurdering, at de ofte meget korte indlæggelser er både fysisk og psykisk belastende, beretter udviklingskonsulent i Jammerbugt Kommune, Gitte Olenius.

Undervisningen af Jammerbugts hjemmesygeplejere varetages af Act2learn Sundhed. I undervisningen er der specielt fokus på, at sygeplejerskerne i akutindsatsen skal oparbejde en systematisk arbejdsform.

- Noget af det de bliver mere opmærksomme på under forløbet er systematikken. Altså måden at gå til patienterne på. Ikke at gå ud fra hvad vi tror vi ved men gå meget systematisk til værks, fortæller underviser på Act2learn Sundhed, Anne Agerholm, der fortsætter

De modeller hjemmesygeplejerskerne bliver introduceret til, er identiske med dem, vagtlægerne og Falck bruger.

- Så taler man samme sprog, og det er utroligt vigtigt.

Kursusforløbene har været afviklet med meget positive tilbagemeldinger fra sygeplejerskerne.

- Det har været et meget brugbart kursus, hvor især færdighedstræningen har været god, idet der her har været mulighed for at kombinere den teoretiske viden med praksis-situationer, udtaler Gitte Olenius.

Det er også en fremgangsmåde, der passer nattevagt, Jytte Hosbond, rigtigt godt.

- Det giver så meget, at vi kobler teori og praksis og på den måde, får tingene ned under huden. Samtidig trækker vi på hinandens erfaringer, siger hun.

I alt 35 sygeplejersker fra Jammerbugt Kommune har været afsted på efteruddannelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk