Sygeplejersker slår alarm: Vi laver farlige fejl

Ansatte er så pressede, at det kan være farligt for patienterne

Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Foto: Scanpix Scanpix Denmark

FYN:Daglige fejl i doseringen af medicin. Patienter, som ikke får tilstrækkelig med væske. Målinger, som ikke bliver foretaget. Medicin, der ikke bliver givet til tiden.

De ansatte på ældremedicinsk afdeling på Svendborg Sygehus, der hører under OUH, har så travlt, at de ofte eller dagligt begår fejl i plejen af de stærkt svækkede ældre patienter.

Det viser en tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet om det psykiske arbejdsmiljø på afdelingen, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Situationen er dybt bekymrende, lyder det samstemmende fra Ældresagen, Danske Patienter og Dansk Sygeplejeråd.

- Men desværre er det langtfra et problem, som isolerer sig til Svendborg, fortæller John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark.

Han får hver måned flere henvendelser fra sygeplejersker, som kan fortælle lignende historier.

Ansatte er pressede

Sygeplejersker og patientforeninger peger på, at konstante effektiviseringskrav presser de ansatte ud i fejl.

Ældremedicinsk afdeling har gennem det meste af 2014 kæmpet med høje belægningsprocenter, og danske og internationale undersøgelser har dokumenteret, at en høj belægning øger dødeligheden blandt patienter, fordi personalet får for travlt.

Ifølge ledende overlæge på afdelingen i Svendborg, Søren Jakobsen, er afdelingens belægningsprocent støt stigende, og han anerkender personalets frustration.

Historien om ældremedicinsk afdeling i Svendborg er den første i rækken af flere om forholdene på de fynske sygehusafdelinger i Fyens Stiftstidendes artikelserie ”Farlige fejl”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden