Sympatikonflikt i Sæby fortsætter

Nyt lønsystem hos kolleger på Danish Crown i Blans bekymrer

Kun kam-afdelingen på Danish Crown i Sæby er berørt af arbejhdsnedlæggelsen. Resten af slagteriet arbejder normalt. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Kun kam-afdelingen på Danish Crown i Sæby er berørt af arbejhdsnedlæggelsen. Resten af slagteriet arbejder normalt. Foto: Kim Dahl Hansen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

SÆBY:95 slagteriarbejdere på Danish Crown i Sæby fortsatte tirsdag morgen den arbejdsnedlæggelse, der blev indledt mandag.

De er gået hjem i sympati med 51 kolleger på Danish Crown i Blans, som mandag morgen nedlagte arbejdet i utilfredshed med et nyt lønsystem, der ifølge de ansatte vil betyde en markant lønnedgang.

Sympatikonflikten har også bredt sig til Danish Crowns slagteri i Horsens. Alle tre steder er den begrænset til medarbejderne på slagteriernes kam-afdelinger.

De øvrige af de i alt omkring 800 NNF-ere i Sæby arbejder normalt, oplyser tillidsmand Karsten Thomsen.

De strejkende i Sæby har aftalt at mødes onsdag morgen og tage stilling til, hvorvidt arbejdet kan genoptages.

Ifølge tillidsmand Brian Vestergaard, Blans, frygter medarbejder på kambåndet at miste 25-30 kr. i timen som konsekvens af det nye lønsystem.

Pressechef Jens Hansen, Danish Crown, oplyser på koncernens hjemmeside, at den nye aftale betyder, at fire medarbejdere hele tiden skifter mellem fire forskellige processer i stedet for som tidligere at udføre en af opgaverne i en længere periode, for derefter at rotere.

Men aftalen ligger ifølge slagteriet inden for overenskomstens rammer, og pressechefen kalder det ”rigtigt ærgerligt at en lille gruppe Danish Crown-medarbejdere vælger at skyde til måls efter deres egne arbejdsplader... i en tid, hvor sammenhængen mellem konkurrencedygtighed og antallet af danske arbejdspladser er tydelig for de fleste”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.