Syng dig til en oplevelse

Helle Møller Riis
Vigga Bro er klar til at hjælpe med historiefortællingen på Vrå Højskole.
Voksenundervisning 19. maj 2014 06:01

VRÅ: Har du altid drømt om at synge et stort klassisk værk, og nyder du de danske og nordiske sommersange?

Så kan du tage på Vrå Højskole i uge 32. Her kommer den kendte korleder Søren Birch, der er underviser ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Søren er stifter af kammerkoret CoroMisto, der flere gange har besøgt Vrå Højskole. Denne gang gælder det Gabriel Fauches ”Requiem for kor og orgel”. Et værk, der er kendt og elsket af korsangere verden over, og som den første uge i august sættes op i Vrå:

- Hele ugen kulminerer med en koncert i en af sommerlandets kirker, hvor Søren Birch får selskab af organist Flemming Dreisig, som er en efterspurgt kirkemusiker, der tidligere har haft embede i Løkken, fortæller viceforstander Søren Ottzen fra Vrå Højskole.

Han opfordrer alle lokale sangkor og andre, der har sang på hjertet, til at deltage:

- Det bliver en spændende og lærerig uge, hvor vi har hentet nogle rigtig dygtige og kompetente undervisere ind. Men man behøver ikke at være en erfaren korsanger for at deltage. Der er plads til alle, siger Ottzen.

Ud over det store franske ”Requiem”-værk bliver der også god mulighed for at synge danske og nordiske sommersange, ligesom korholdet skal ud og se fransk impressionistisk malerkunst, der netop inspirerede Gabriel Fauré til meget af sin musik.

Er du ikke til sang, men vil du hellere fortælle og høre historier, kan du tidligere på sommeren opleve skuespiller Vigga Bro, der i uge 29 holder liv i en ældgammel dansk tradition: historiefortællingen. I Vrå Højskoles omgivelser slipper Vigga Bro fortællingen løs sammen med sine deltagere på kurset.

Mange af sommerens kurser er allerede fyldte, men der er stadig ledige pladser på det tilbagevendende tegneseriekursus med den franske tegner Thierry Capezzone.

Du kan også komme med på det eksperimenterende billedværksted, der arbejder med kunst og kunsthåndværk i alle afskygninger.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...