Syv danske mesterskaber til Thy

Thy er lige nu omdrejningspunktet for styrkeløft blandt juniorer i Danmark

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VIGSØ:De danske juniormesterskaber i styrkeløft for aldersgrupperne 14 til 18 år og 18 til 23 år blev et sandt triumftog for de to klubber i Thy, nemlig styrkeløftklubben Teutonia i Nors og Thisted Vægtløfter Forening i Thisted.

Tilsammen hentede de to lokale klubber intet mindre end syv danske mesterskaber, og Thisted Vægtløfter Forening blev kåret som stævnets bedste klub.

Stortalentet Matti Christensen, Thisted Vægtløfter Forening, der stiller op i den yngste årgang i vægtklassen 59 kilo, blev ikke bare dansk mester med en totalvægt i dødløft, bænkpres og squat på 450 kilo. Han satte endda nordisk rekord og uofficiel verdensrekord i bænkpres med 170 kilo.

Klubben Teutonia hentede to danske juniormesterskaber. Det var juniorløfteren Søren Pedersen i 74 kilo vægtklassen, og han scorede totalt 565 kilo.

Hans klubkammerat Jens Søndergård i den yngste årgang i vægtklassen 74 kilo blev ligeledes dansk mester med en samlet vægt på 340 kilo.

Styrkeløfterne fra Thisted Vægtløfter Forening ville ikke stå tilbage for deres konkurrenter fra Nors.

Udover Matti Christensen kunne hans klubkammerater Rene Vester, Tobias Kokholm, Martin Laursen og Nicolai Nielsen også trække sig tilbage fra mesterskaberne i Vigsø Feriecenter som danske mestre.

Rene Vester og Tobias Kokholm er begge juniorer. Rene Vester stillede op i 105 kilo klassen, og løftede sammenlagt 752 kilo.

Tobias Kokholm er ligeledes junior. Han løfter i 120 kilo klassen, og hans samlede vægt blev på 732,5 kilo.

De øvrige styrkeløftere fra Thy var også med til at kaste glans over den lokale indsats, og Patryk Bolek fra Thisted Vægtløfter Forening blev hos juniorerne i 83 kilo klassen noteret for 605 kilo, og det var nok til en andenplads og sølvmedalje.

Jesper Bay fra Thisted Vægtløfter Forening stillede op i gruppen mellem 14 og 18 år i vægtklassen 93 kilo, og med en samlet vægt på 527,5 kilo blev han nummer to, og Frederik Nordentoft fra Teutonia blev i samme aldersgruppe og vægtklasse nummer tre med 320 kilo.

Som sagt blev Thisted Vægtløfter Forening stævnets bedste klub. På andenpladsen kom Horsens og på tredjepladsen Teutonia fra Nors.

Løftere fra hele Danmark

De danske juniormesterskaber var i år lagt til Vigsø Feriecenter. Dansk Styrkeløft Forbund havde sammen med Teutonia arrangeret det store stævne, der samlede 24 styrkeløftere, og tre af løfterne var piger.

Jan Traulsen fra Teutonia fortæller, at ni klubber deltog i de danske mesterskaber.

Løfterne dyster i tre forskellige discipliner, og det er dødløft, bænkpres og squat, hvor løfteren har vægtstangen på nakken. Og så skal løfteren ned i hug i rette sig op igen ved hjælp af lårmusklerne.

Med tilfredshed kunne de to ledere Jan Traulsen og Klaus Brostrøm fra Thisted Vægtløfter Forening se tilbage på mesterskaberne med forventninger om, at de to klubber også vil kunne gøre det godt blandt seniorer, når de unge styrkeløftere når den alder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.