Brandstiftelser

Syv påsatte brande i Aalborg Øst

På fem dage har brandvæsen slukket containerbrande syv gange i bydelen

Der har været syv containerbrande i Aalborg Øst i de seneste frem dage. Arkivfoto

Der har været syv containerbrande i Aalborg Øst i de seneste frem dage. Arkivfoto

AALBORG ØST: Brandfolkene hos Beredskabscenter Aalborg har haft travlt med at slukke containerbrande i Aalborg Øst i de seneste dage.

Syv gange på fem dage er beredskabet blevet kaldt ud til påsatte containerbrande på Saltumvej, Skallerupvej og Blåkildevej, og både brandvæsen og politiet opfordrer på det kraftigste gerningsmændene til at stoppe med at sætte ild til affaldet i containerne.

- Syv brande på fem dage er rigtig mange, og det kan gå helt galt. Hvis containerne står tæt på en bygning, kan en brand bringe menneskers liv i fare, hvis omstændighederne er til stede, siger beredskabsinspektør Peter Reinau, Beredskabscenter Aalborg.

Natten til søndag blev der med få timers mellemrum antændt tre containere. Natten til torsdag rykkede brandfolkene også ud tre gange, og torsdag eftermiddag brændte endnu en container i området.

Politiet vil have hjælp

Nordjyllands Politi er opmærksom på problemstillingerne og opfordrer folk til at henvende sig til politiet, hvis de ved, hvem der står bag.

- Vi kan kun på det kraftigste tage afstand fra, at nogen sætte ild til containerne. Det er klart, at borgerne kan blive utrygge, når det brænder, siger politiassistent Claus Serup, der er fungerende leder af nærpolitiet i Aalborg Øst.

- Vi er massivt tilstede i Aalborg Øst, også uden for normal åbningstid, og vi vil meget gerne havde fanget de personer, der står bag brandene. Vi vil gerne have henvendelser fra folk, der har oplysninger om brandene, siger Claus Serup.

Hans teori er, at gerningsmændene meget vel kan være unge, der har haft for meget fritid og keder sig, fordi de ikke har været så meget i skole i flere uger på grund af lærerlockouten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.