Tåbeligt at renovere gamle bådebroer

Byrådsmedlem Frode Thule Jensen (V) mener ikke, at der er behov for renovering af lystbådehavnes bådebroer

Der er 100 ledige bådepladser i de kommunale lystbådehavne. Alligevel vil kommunen bruge to mio. kr. på at reparere gamle bådebroer og den prioritering forstår Frode Thule Jensen ikke. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Der er 100 ledige bådepladser i de kommunale lystbådehavne. Alligevel vil kommunen bruge to mio. kr. på at reparere gamle bådebroer og den prioritering forstår Frode Thule Jensen ikke. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:For få år siden var der ventelister i de fleste lystbådehavne. I dag er der masser af ledige pladser ved bådebroerne.

Alene i Frederikshavn Kommune er der cirka 100 ledige pladser i de kommunale lystbådehavne. Alligevel har teknisk udvalg besluttet at bruge to millioner kroner på at renovere gamle og udslidte bådebroer.

Det er hul i hovedet, mener byrådsmedlem Frode Thule Jensen (V), der hellere vil bruge pengene andre steder.

- Jeg mener, vi skal tænke os godt om. Fakta er, at der ikke er bådejere til alle de bådpladser, vi har i kommunen. Hvis vi renoverer nu, vil det betyde, at vi renoverer nogle broer og dermed bådpladser, der ikke er brug for, siger Frode Thule Jensen.

Han mener man i stedet bør tage de udslidte broer ud af drift.

Frode Thule Jensen henviser til, at der alene i Sæby Havn er 27 ledige bådpladser til både mellem 2 og 3,5 meter.

For halvandet år siden var der en venteliste på 40 bådpladser i Sæby.

- I Aalbæk har vi lige indviet en ny udvidelse med 50 nye pladser. Inden havneudvidelsen var her fire ledige pladser, og i Rønnerhavnen er der 49 ledige pladser, siger Frode Thule Jensen.

Tendensen er den samme i resten af landet. Ventelisterne er væk. Krisen har ramt sejlerne hårdt, og mange havne melder om en tilbagegang på 10-30 procent gæstesejlere de sidste par år.

Frode Thule Jensen stod alene med sit synspunkt i teknisk udvalg.

Sagen kommer i økonomiudvalget onsdag og i byrådet 19. december.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.