Tænketanken Cevea roser regeringen

12.000 akutjob er en sejr der bør følges op

Man kan godt få arbejdsgivere til at tage særligt hensyn til de hårdest ramte ledige, konkluderer tænketanken Ceva. Foto: Martin Damgård

Man kan godt få arbejdsgivere til at tage særligt hensyn til de hårdest ramte ledige, konkluderer tænketanken Ceva. Foto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Regeringen er nået i mål med de 12.000 akutjob. Dermed er første del af opgaven afsluttet. Anden del må være initiativer, der kan understøtte jobskabelsen. Ikke mindst flere offentlige investeringer mener Tænketanken Cevea.

- Det er en positiv nyhed, at regeringen indfrier sit erklærede mål om at sikre 12.000 akutjob. Det viser, at man kan få arbejdsgiverne – særligt dem i det offentlige – til at tage særlige hensyn til de ledige, der er hårdest ramt. Det er en videreudvikling af og en sejr for den aktive arbejdsmarkedspolitik, som har været en af Danmarks styrker i mere end et årti, siger Ceveas direktør, Kristian Weise.

- Nu er det så tid til det næste skridt, hvor mulighederne i den sunde danske økonomi, skal udnyttes til flere offentlige investeringer. Det er det, der kan sætte gang i en positiv spiral, hvor øget jobskabelse giver øget tillid blandt forbrugerne, som så igen betyder, at virksomhederne investerer mere og ansætter nye folk, fortsætter han.

- Danmark har et økonomisk råderum til handling – endda uden at komme i karambolage med EU-henstillingen. De øgede investeringer, som vi gerne vil have i gang i kommunerne og særligt byggeriet, svarer til dråber i havet, når man kigger på resten af Europa og de store økonomier, som fortsat befinder sig i massive vanskeligheder. EU vil ikke have grund til at se kritisk på øgede investeringer i Danmark for eksempelvis 4-6 milliarder kroner. Men det vil betyde meget for at få vendt økonomien, vurderer Kristian Weise.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.