Tættere til verden udenfor

7. klasserne skal have profilfag efter sommerferien. Det betyder tæt samarbejde med foreninger og erhvervsliv

7.-klasserne på Aabybro Skole kan se frem til profilfag efter sommerferien. 8.- og 9.-klasserne kommer med i løbet af de næste år. Arkivfoto <i>Foto: Signe Larsen</i>

7.-klasserne på Aabybro Skole kan se frem til profilfag efter sommerferien. 8.- og 9.-klasserne kommer med i løbet af de næste år. Arkivfoto Foto: Signe Larsen

AABYBRO:Aabybro skole indfører som noget profilfag for skolens 7.-9. klasse. Faget er obligatorisk og går ud på, at eleverne vælger mellem sprog, naturfag, medier og kommunikation samt idræt og sundhed.

I første omgang bliver det for skolens 7. klasse, der introduceres for faget 12. august, når sommerferien er slut. I 7. klasse skal eleverne introduceres for alle fire profilfag, hvorefter de hvert af de følgende to år kan vælge et af dem, som de kan fordybe sig i.

8.- og 9.-klasserne får fælles undervisning i profilfagene.

Tættere samarbejde

Som en del af forløbet skal de unge samarbejde tæt med erhvervsliv og foreninger. I naturfagene skal eleverne arbejde med Lego Mindstorm og skal i den forbindelse ud at besøge fabrikker, hvor de arbejder med større robotter.

På ”idræt og sundhed”-linjen er der bl.a. truffet aftale med DGI om, at eleverne skal uddannes som hjælpetrænere i den lokale idrætsforening, hvor de skal stille sig til rådighed en time om ugen.

Når eleverne afslutter profilfag i 8. og 9. klasse skal de ikke op til karaktergivende prøve eller eksamen i profilfag. Det skal i stedet munde ud i en projektfremvisning, som tænkes præsenteret for forældre og andre elever og eventuelt også samarbejdspartnere. Det er dog ikke helt på plads endnu, understreger Inge Lindberg Mouritsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden