Tag med på rundtur i Søparken

Hele 40 borgere stillede op til frivillig arbejdsdag i øsende regnvejr. For i Dybvad har de store planer...

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DYBVAD:- Der er nogle unge, der vil bygge et nyt hus i byen. Så retter man da lige ryggen, for det er jo en rigtig god nyhed. Altså at der både er solgt en byggegrund, og at det samtidig er unge mennesker, der flytter hertil.

Sådan siger en skævt smilende Lars Larsen fra Dybvad Borgerforening.

Med på rundturen i Søparken er også Lars Pedersen, som ligeledes er medlem af bestyrelsen.

Grunden til NORDJYSKE’s besøg er lørdagens arbejdsdag i Søparken - byens grønne oase - hvor der blandt meget andet skal bygges en ny bro, fældes træer, rives en væg ned i Søparkhuset (som bruges af blandt andre gravhundeklubben, borgerforeningen og lystfiskerne). Og selv om regnen silede ned, mødte der 40 borgere op, hvilket altså må give grund til optimisme for byens fremtid.

- Jamen vi har skam også store planer i Dybvad, fortæller Lars Larsen, mens vi trasker rundt om søen, der oprindelig har været en mergelgrav, men hvor der nu lever masser af fisk.

For tre år siden blev der for eksempel anlagt et stisystem med grus, hvilket har bevirket, at endnu flere benytter Søparken.

Næste skridt er en renovering af et stort område lige ved siden af Søparken, som går under betegnelsen Det nye Søparken.

Også her vil man gerne have et stisystem, og drømmen er, at stien kan føre hele vejen op til Dybvads bymidte.

- I den forbindelse kunne vi godt tænke os at rive nogle af de faldefærdige huse ned. Måske ved hjælp fra nogle fonde. Hvis det lykkes, vil man fra bymidten have fri udsigt ud over Søparken, siger Lars Pedersen.

Nu handler det om at få strikket en landsbyplan sammen, gerne i samarbejde med de omkringliggende byer - Brønden og Hørby. Dernæst skal det meste af verden selvfølgelig gøres opmærksom på Dybvads fortræffeligheder. I den forbindelse kan nævnes, at Lars Larsen deltager i et kursus, hvor han lærer at blive god til at bruge Facebook - og dermed i stand til at videregive alle de gode historier.

Og hermed slutter rundturen i Søparken, hvor det står klart, at en række borgere er klar til at kæmpe for deres by - også selv om kampen foregår i silende regn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.