Takker af efter 20 år med Sæby Scenens Kor

Hvor er I glade at se på, når I synger. Det er lige til at blive i godt humør af. Sådan siger publikum ofte, når Sæby Scenens Kor optræder ved store og små arrangementer.

Marianne D. Cornett
og Bent Bach (foto)
Bjørn Lundby takker af efter 20 år som korleder, pianist og dirigent for Sæby Scenens Kor den 30. april. Nu skal nye kræfter til, hvis koret skal fortsætte - hvem, vides endnu ikke.
26. april 2012 14:04

Koret blev oprettet i 1991, og har sunget sig ind i publikums hjerter fra første dag. - Vi overtog Skovlyst i 1985 og startede med at lave indendørs aktiviteter. Og løbende var der mange der spurgte, hvorfor vi ikke oprettede et kor, så de også kunne synge mere end blot ved de lejligheder, hvis vi spillede skuespil på scenen. I 1991 blev koret så oprettet. Siden har 25-30 mennesker mødtes hver uge og øvet og sunget, og jeg har været pianist, dirigent og korleder i 20 år nu, fortæller Bjørn Lundby. Koret har sin helt egen måde at øve på - og det går som regel ikke stille af. - Det er et helt specielt kor, for ordet kordisciplin eksisterer ikke hos os. Det vil sige, at koristerne ikke bare sætter sig ned på en stol og stille venter, til det bliver deres tur til at synge. Vi griner, morer os, fyrer vittigheder af og har det i det hele taget rigtigt sjovt. Folk er altid glade, når de kommer til kor og mindst lige så glade, når de tager hjem, siger Bjørn Lundby. Selv er han af den natur, at han ikke kan lade være med at lave sjov. - Ja, min manglende disciplin smitter helt sikkert af på koret. Vi skal jo ikke synge til dronningens begravelse - vi er ikke et elitekor - vi er ude for at underholde. Men det skal siges, at når vi øver, så bliver der øvet - og sangene bliver seriøst gennemarbejdet, siger han. Når Sæby Scenens kor giver koncert mandag den 30. april på Skovlyst, er det også Lundbys afskedskoncert. - Det er meget vemodigt, og jeg ved at det bliver svært, men man skal jo træffe bestemmelsen på et eller andet tidspunkt. Og når jeg på mandag vender det sidste nodeblad, får jeg helt sikkert en klump i halsen. Men jeg er 67 og bliver jo ikke yngre. I 20 år har jeg været bundet fra september til maj, så nu vil jeg have lidt friere tøjler. Derfor leder vi med lys og lygte efter en, der vil overtage min plads, siger Bjørn Lundby. At det bliver svært at fremtrylle en person, der er villig til at påtage sig opgaven, erkender han. - Hvor går man i dag hen og finder én, der vil bruge så mange timer uden at få ret meget for det? Det er jo vores problem, slutter Lundby. Ved afskedskoncerten den 30. april kl. 19 præsenterer Sæby Scenens Kor et næsten to timers program med adskillige gæstesolister. Publikum kan således opleve bl.a. Eva Lorenzen, Trine Bradenhoff, Anja Bastholm, Frida Tidemand, Ann-Kristine Skræm og Tina Siel.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...