Tandlæge bliver terapeut

Kirsten Melchiorsen lægger tandlægeboret på hylden for at begynde en ny tilværelse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Tandlæge Kirsten Melchiorsen har lagt tandlægeboret for at indlede en helt ny tilværelse som NLP-psykoterapeut, tankefeltterapeut og metasundhedsterapeut.

- Disse behandlingsformer har altid interesseret mig, fortæller Kirsten Melchiorsen, der har uddannet sig gennem en årrække.

Kirsten Melchiorsen har etableret klinik på privatadressen, Ydunsvej 13 i Brønderslev.

Kirsten Melchiorsen har i sit virke som tandlæge arbejdet en del med tandlægeskræk. Men nu påtager hun sig også at behandle fobier som flyskræk, angst over for edderkopper og meget mere.

Faktisk er der en række områder, som Kirsten Melchiorsen påtager sig at behandle - angst, depression, hovedpine, kriser, kroniske smerter, lavt selvværd, savn, smerter, sorg, stress og traumer.

- Ja lider man af jalousi, er her også en mulighed, tilføjer Kirsten Melchiorsen.

Tankefeltterapi - TFT - kombinerer Østens viden om energibaner, som bruges ved blandt andet akupunkturbehandling. Det sker via psykologisk samtaleterapi.

- Det virker gennem stimulation af disse energibaner, og min måde at behandle på er ved en let banken med fingrene forskellige steder på kroppen, samtidig med, at den, der behandles, fokuserer på sit ubehag.

- Resultatet er ret forbløffende, fortæller Kirsten Melchiorsen. Og i mange tilfælde er problemer løst i løbet af kort tid.

- Jeg anvender oftest TFT, som dykker ned i den grundlæggende årsag til en persons ubalance.

- TFT afbalancerer kroppens energisystem og frigør negative følelser. Metoden er skånsom, virker hurtigt, og har en høj grad af succes.

- Behandlingen metamedicin/metasundhed er en model, der giver personer forklaring på kroppens biologiske adfærd. Det er en model, der kan være med til at sætte ens følelsesmæssige situation i perspektiv.

- Metamedicin giver en anderledes indgangsvinkel til sygdom og helbredelse. Her tages der udgangspunkt i den tætte sammenhæng, der er mellem følelser, hjerne og organer.

Omkring NLP - neurolingvistisk programmering - forklarer Kirsten Melchiorsen:

- Det er en filosofi om, hvordan man ved hjælp af sproget kan påvirke den måde, man tænker på, og dermed også de resultater man får.

- NLP bruges også til personlig udvikling og til at skabe positiv forandring i et menneskes liv. Det gælder

både i forbindelse med mental træning for topidrætsudøvere, til erhvervskurser for personlig udvikling og til at afhjælpe følelsesmæssige problemer.

Hun er netop stoppet på klinikken i Dannebrogsgade. Hun var medejer af klinikken, men hendes kompagnon, Mette Østergaard, har overtaget hendes andel af klinikken.

Kirsten Melchiorsen blev i 1974 uddannet fra Tandlægehøjskolen i København. I tre år var hun ansat hos tandlæge Erling Petersen i Brønderslev, inden hun i 1980 åbnede egen klinik i Grønnegade i Brønderslev.

Kirsten Melchiorsen og Mette Østergaard har reception fredag klokken 13-16 på Restaurant Hedelund i Brønderslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden