Teenagere dømt for røveri mod massageklinik

Tre mænd overfaldt to kvinder i Farsø

Foto: Torben Hansen 

Aalborg

Badehusvej

Genrefotos af byretssalen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Foto: Torben Hansen Aalborg Badehusvej Genrefotos af byretssalen Foto: Torben Hansen

FARSØ:To unge mænd på 16 år og en mand på 19 år blev onsdag i Retten i Aalborg alle kendt skyldige i røveri mod en massageklinik i Farsø 15. januar, oplyser anklager Ida Spandet Poulsen.

En 50-årig kvinde fik i klinikken frarøvet sin taske med personlige papirer og cirka 7.000 kroner.

I retten kunne de to 16-årige også erkende at have været til stede i klinikken, der tilbyder thaimassage, men ikke seksuelle ydelser.

Men alle tre dømte forklarede, at den 19-årige ikke havde været med.

Havde slagvåben

Den ene 16-årige fortalte i retten, at han efter en pludselig indskydelse forsøgte at rive tasken fra den 50-årige kvinde, hvilket lykkedes, mens den anden 16-årige havde holdt den anden kvinde på afstand med et slagvåben i form af en nunchaku.

Dog havde sidstnævnte gerningsmand tidligere til politiet forklaret, at røveriet var planlagt.

Desuden vidnede de to kvinder, at alle tre havde været til stede, og både den 19-årige og den 16-årige forsøgte rykke tasken fra den 50-årige kvinde.

Slog og trampede

Hun væltede, og da hun lå på gulvet, trampede og slog de to mænd på hende og fik fat i tasken, mens den anden kvinde blev holdt i skak af den 3. gerningsmand.

Ud over vidneudsagnene var der ikke andre beviser end en politiattest, hvoraf det fremgik, at den overfaldne kvinde ikke havde synlige mærker efter slag, men var øm på ben, bækken og ryg.

Den 16-årige, som havde haft slagvåbnet, blev idømt et års fængsel. Han blev i august 2012 også dømt for røveri og var i gang med at afsone på en institution, da han begik røveriet mod massageklinikken i januar.

Skal mentalundersøges

Den anden 16-årige, som slog og trampede, blev idømt et år og tre måneders fængsel, hvoraf de seks måneder skal afsones. Der er tale om en fællesstraf med en tidligere betinget dom for vold.

Straffen til den 19-årige blev ikke udmålt, da han først skal mentalundersøges. Alle tre modtog dommene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.