Teenagere kedede sig: Satte ild til containere

To drenge fra Hobro er blevet idømt tre måneders fængsel, som er gjort betinget af tilsyn af Mariagerfjord Kommune

Arkivfoto <i>Fotograf Peter Langkilde</i>

Arkivfoto Fotograf Peter Langkilde

HOBRO:Kedsomhed. Det angav to drenge på nu 16 og 17 år til, at de natten til den 11. august 2017 havde sat sig på den enes scooter og var kørt ud til to børnehaver i Hobro, hvor de begge steder satte ild til affaldscontainere.

For de to brandstiftelser blev de to ved Retten i Aalborg mandag idømt tre måneders fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om, at de to drenge skal følge anvisninger fra Mariagerfjord Kommune.

- Det betyder, at kommunen fører tilsyn med dem, og hvis kommunen siger til dem, at de skal ud i for eksempel noget arbejde, så skal de gøre det. Kommunen tager over nu og fører tilsyn, så de holder hånd i hanke med de to drenge, forklarer Mikkel Holdensgaard, anklager ved Nordjyllands Politi.

Da de to drenge satte ild til containere ved de to børnehaver - Red Barnets Daginstitution Stoldal på Sønder Allé 7 og Børnehaven Farvervænget i Håndværkerparken i Hobro - var drengene blot 15 og 16 år gamle, og det var medvirkende årsag til den relativt milde dom, forklarer anklageren.

- Det er drengestreger, der udviklede sig til brandstiftelse og dermed en straffesag, siger Mikkel Holdensgaard.

Udslag af kedsomhed

Ifølge ham forklarede drengene i retten, at de havde sat ild til affaldscontainerne, at det blot var et udslag af kedsomhed, og at der skulle ske noget.

Ved Daginstitutionen Stoldal satte drengene klokken cirka 02.50 natten til 11. august 2017 ild til en affaldscontainer. Den brand bredte sig til to andre containere tæt ved. Herefter kørte drengene til Børnehaven Farvervænget, hvor de igen satte ild til tre affaldscontainere. Her bredte branden sig til et nærliggende skur med cykler og udendørs legetøj til børnehavebørnene. Det skur udbrændte totalt.

Ved den første brand blev skaderne opgjort til godt 5.000 kroner, mens den anden brand blev meget dyrere. Her blev skaderne opgjort til knap 470.000 kroner.

i anklageskriftet var der nedlagt påstand om, at de to drenge skulle betale erstatning for ødelæggelserne ved branden.

Dyre drengestreger

De blev dømt til at betale skaderne ved den første brand, mens branden med de store skader blev henvist til en senere civil sag. Det var for komplekst at udrede beløbsstørrelserne i den del af anklagen, fortæller Mikkel Holdensgaard.

- Retten lagde vægt på, at der var tale om to tilfælde af brandstiftelse. Der er også tale om en alvorlig forbrydelse at sætte ild på, og derfor er jeg tilfreds med, at der bliver slået hårdt ned på sager af den her karakter, der kan have fatale konsekvenser, siger anklageren.

Ved dommen lagde retten også vægt på de to drenges meget unge alder på tidspunktet for brandstiftelserne, ligesom det også var en formildende omstændighed, at der ikke var tale om en planlagt ildspåsættelse, men en spontant opstået handling, og at der ikke var fare for menneskeliv.

De to drenge modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.