Vikingetid

Teenagere valfarter til bondebal

Unge fra Brovst til Hurup drager til Hannæs Hallen for at feste under trygge forhold hos Viking

16
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pernille Bunk bor nu i Nørresundby, men hun tager gerne hjem til barndomsegnen for at hjælpe til, når Viking arrangerer bondebal. Aftenens tjans er at skrive numre på gæsternes hænder. Foto: Peter Mørk

VESLØS:Fredag aften spiller Danmark mod Italien i Parken, men i Hannæs Hallen har en gruppe på 15-17 frivillige travlt med at gøre klar til bondebal.

Omtrent hver måned holdes der bondebal i Hannæs Hallen i Vesløs, og så strømmer flere hundrede teenagere til fra hele Thy og en del af Jammerbugt Kommune. De fleste medbringende en pose med de reglementerede fire genstande - øl, Bacardi Breezer eller lignende. Håndboldklubben Viking arrangerer og sørger ved hjælp af et stort korps af frivillige.

- Helle, tager du kassen?, spørger John Hansen, der er tovholder for de frivillige.

Jens Bertelsen (22) og Christoffer Rosenkrantz (18) drager af sted mod rundkørslen for at tage imod de unge, der kommer med rutebilen - først fra Thisted og senere fra Brovst/Fjerritslev.

- Jeg har selv gået til bondebal, og jeg synes, det er synd, hvis de unge skal sidde rundt omkring i campingvogne og holde fest, siger Christoffer om baggrunden for, at han har meldt sig som frivillig.

Håndboldklubben Viking har arrangeret bondebal i en lang årrække, og formand Helga Nielsen erkender, at man i tidernes morgen så stort på reglerne, hvilket vil sige, at der blev solgt alkohol til mindreårige. For to-tre år siden blev der lavet et nyt koncept - i samarbejde med politiet og SSP.

Det betyder, at teenagere op til 18 år i dag kan komme til bondebal medbringende op til fire genstande i en pose - øl, mokai, bacardi breezer og lignende.

Før sommerferien kom der op til 500 til en enkelt fest, men efter at SSP i Thisted Kommune har meldt ud, at elever i 8. klasse først må gå til bondebal efter nytår, er det tyndet lidt ud i antal gæster.

Denne fredag er der således 293 gæster.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.