Terrorberedskab: Nordmænd afvist i Frederikshavn

Skærpet kontrol ved færger giver kvaler for turister i Nordjylland

Flere nordmænd var lige ved ikke at kunne komme med færgen hjem til Norge. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Bent Bach</i>

Flere nordmænd var lige ved ikke at kunne komme med færgen hjem til Norge. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Bent Bach

NORDJYLLAND:Norges sikkerhedsberedskab er skærpet markant, efter den norske efterretningstjeneste har advaret om et muligt terrorangreb de nærmeste dage.

Den skærpede sikkerhed har berørt flere, der skulle sejle fra Nordjylland til Norge.

I Frederikshavn oplevede en norsk familie og et helt sportshold fra Norge, at de ikke måtte komme om bord på Stena Lines færge til Norge lørdag, fordi de ikke havde pas eller anden gyldig ID med foto.

- Vi blev stoppet ved indtjekningen, fordi vi ikke havde pas. Vi havde kørekort, men det var ikke nok i sikkerhedskontrollen, fortæller norske Line Kvilesjø til den norske avis vg.no.

Kaptajnen grib ind

Ifølge avisen blev ungdomsfodboldholdet Bærum Sportsklub også stoppet i sikkerhedskontrollen i Frederikshavn, også fordi de ikke havde medbragt pas.

Normalt skal man ikke vise pas ved rejse mellem skandinaviske lande, men Norge har midlertidigt indført paskontrol på grund af det hævede terrorberedskab.

Både familien Kvilesjø og det norske ungdomsfodboldhold kom dog alligevel til sidst med færgen hjem til Norge, efter længere ventetid og diskussioner med sikkerhedsfolk. Først da skibets kaptajn greb ind, fik de lov til at komme om bord, ifølge vg.no.

Forsinkede færger

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Stena Line, men det øgede terrorberedskab berører også Fjord Line, som sejler mellem Hirtshals og en række norske havne.

Færgeselskabet har, efter krav fra myndighederne, skærpet kontrollen af passagerer, der får tjekket boardingkort sammen med gyldig foto-ID.

Den ekstra kontrol har medvirket til forsinkede færgeafgange fra Nordjylland søndag. Men Fjord Line Danmarks direktør, Gert Balling, forventer, at forsinkelserne bliver indhentet søndag aften.

- Folk tager det pænt

- Folk har taget forsinkelserne pænt. De forstår, at det er for deres egen sikkerhed, det her, siger Gert Balling.

Han påpeger, at børn godt kan komme med deres forældre om bord på færgen, selv om børnene ikke har pas, hvis blot forældrene har pas eller gyldig foto-ID, for eksempel kørekort.

Og unge i sportshold, der for eksempel har været til Dana Cup i Hjørring, kan også komme med færgen, hvis deres rejseleder har nødvendig dokumentation og foto-ID, oplyser han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden