Familieliv

Thai-kvinderne i Thy - 10 år senere

Ny biograffilm om de dansk-thailandske par og deres familier

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Janus Metz og Sine Plambech. Foto: Christian Vium

THY:For 15 år siden begyndte en filmskaber og en antropolog at følge thailandske kvinder, som søgte kærligheden og en ny tilværelse i Thy.

Det blev til to prisbelønnede tv-film, "Fra Thailand til Thy" fra 2007, fulgt op året efter af "Fra Thy til Thailand".

Men instruktør Janus Metz og antropolog Sine Plambech slap ikke kontakten til de dansk-thailandske par og deres familier. I 2014 tog de kameraet frem igen.

Denne gang har det resulteret i en biograffilm, "Hjertelandet", der er med klip fra de to tidligere produktioner, men som først og fremmest er baseret på nye optagelser.

Sommai, en tidligere sexarbejder fra Pattaya i Thailand, er en af hovedpersonerne i historien om de mange thailandske kvinder, der er kommet til Danmark i løbet af de seneste 25 år. Sommai giftede sig med Niels fra Thy - og begyndte at hjælpe ensomme mænd fra lokalsamfundet og fattige kvinder fra sin landsby i Thailand med at finde en at dele livet med.

"Hjertelandet" fortæller nogle af de kærlighedshistorier og familiekrøniker, som fulgte i kølvandet på bl. a. Sommais arbejde.

Ét par trives blandt haveengle, buddha-statuer, jordbær og orkideer. Et andet par er i færd med at blive skilt, og Sommai selv længes hjem til at det, hun forlod for årtier siden. Hun vil ikke dø i Danmark, og Niels vil ikke bo i Thailand.

Filmen får biografpremiere 20. september, men allerede 31. august præsenteres den ved en gallapremierer i Skive.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst