Lægedækning

Thisted får sin første akutmediciner

Helena Holm er en ud af kun syv speciallæger i akutmedicin i Region Nordjylland

Helena Holm er en ud af kun syv speciallæger i akutmedicin i Region Nordjylland og den første på hospitalet i Thisted. Privatfoto

Helena Holm er en ud af kun syv speciallæger i akutmedicin i Region Nordjylland og den første på hospitalet i Thisted. Privatfoto

THISTED:Patienter i akutmodtagelsen på hospitalet i Thisted kan fremadrettet blive behandlet af en speciallæge i akutmedicin. Akutmedicin som lægespeciale er relativt nyt i Danmark, og 43-årige Helena Holm er den første af sin slags på hospitalet.

I hele Region Nordjylland findes der i dag kun syv akutmedicinere.

- Jeg er jo en sjælden fugl. Men jeg er rigtig glad for at være blevet speciallæge i akutmedicin. Jeg har arbejdet som akutlæge siden 2014, og jeg har hele mit arbejdsliv været tilknyttet de dårligste akutmedicinske patienter. Derfor er det et område, der ligger mig meget på sinde, og jeg håber da, at jeg som speciallæge i akutmedicin kan få en positiv betydning i akutafdelingen, siger Helena Holm.

Bent Wulff Jakobsen, klinikchef for Klinik Medicin og Akut, glæder sig over, at akutmodtagelsen i Thisted tilføres den lægefaglige kapacitet, som ligger i specialeuddannelsen.

- Helena Holm er en af første akutmedicinere her i Region Nordjylland, og vi håber på, at hun inden for en overskuelig fremtid kan være med til at uddanne endnu flere speciallæger i akutmedicin i Thisted, siger klinikchefen.

Det er først i 2017, at specialet i akutmedicin blev godkendt som et af de nu i alt 39 lægespecialer, der findes i Danmark. Det er også derfor, at Helena Holm er en af de ganske få læger i landet, som allerede nu kan kalde sig akutmediciner. Hun levede nemlig op til nogle ganske komplekse og specielle krav, der blandt andet indebærer, at man har arbejdet mindst fem år i en akutmodtagelse.

- Rigtig mange patienter bliver henvist til akutmodtagelsen med et varierende og forskelligt symptombillede. Derfor er det godt og vigtigt, at de læger, som møder patienten først, er specialuddannet og klædt rigtig godt på til opgaven. Der er speciallæger med særlig viden om de akutte patientforløb uundværlige. Det er en meget stor gruppe af patienter, som skal vurderes og behandles akut, siger Bent Wulff Jakobsen.

Samtidig er det også speciallægerne i akutafdelingen, som sikrer, at det er de rette øvrige lægespecialister, som får tilset eller behandlet patienten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst